Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Μπεθ προσπαθεί να μαζέψει τα κομματια της ύστερα απο την απώλεια του συζύγου σε ειδυλλιακό σπίτι στην εξοχή. Προσπαθώντας να γεμίσει το κενό χρόνο ανακαλύπτει πράγματα και σκοτεινές καταστάσεις που δεν είχε καν φανταστεί.

Γνώμη: Ανάμεσα στις πολλές ταινίες που χάθηκαν απο τους κινηματογράφους μέσα στη πανδημία αλλα άξιζαν τη προσοχή μας ήταν και το 'The night House'. 

Ο σκηνοθέτης David Bruckner μαζι με τον Mike Flanagan θεωρούνται απο τα νέα δυνατά χαρτιά στο κομμάτι του τρομου και μόνο αδιάφορες δημιουργίες δε παρουσιάζουν.

Ο Βruckner συγκεκριμένα, χειρουργικά προχώρησε απο το ένα βήμα στο άλλο.

Αφου παρουσίασε ένα segment του ανατριχιαστικού 'V/H/S', προχώρησε σε μια επίσης φρικιαστική ιστορία στο καταπληκτικό 'Southbound' με στοιχειωμένες ιστορίες ανθρώπων που καταλήγουν όλες σε ένα σπίτι με τη μορφή εικονικού καθαρτηρίου και στα πρώτα βήματα του Netflix στη χώρα μας ενώ βομβαρδιζόμασταν απο κάκιστες παραγωγές το 'The Ritual' είχε κάτι να πεί με μια παρέα που διαλύεται κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού με φόντο ιεροτελεστίες μαγείες και απόκοσμα σκηνικά.

Το κοινό χαρακτηριστικό σε όλα του τα φίλμ ήταν η νευρικότητα και η αγωνία που προσπαθεί να προσδώσει καθόλη τη διάρκεια τους.

Έτσι και εδώ το Night House αργά αλλα σταθερά σε κρατάει μονίμως σε μια ένταση προσπαθώντας και εσύ να καταλάβεις τι στο καλό γίνεται και πως μεταφράζεται ο φόβος.

Είναι το μυαλό που έχει ξεφύγει και πλάθει φανταστικούς κόσμους ή όντως η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκοτεινή απο τους εφιάλτες μας;

Η Rebecca Hall ποτέ δεν ήταν το πρώτο όνομα στη πιάτσα, αλλά όπου παίζει είναι αξιοπρεπέστατη, πόσο μάλλον εδώ που όλη η ταινία είναι στημένη πάνω της. 

Το ύφος 'αλλού πατάω αλλού βρίσκομαι' που συνήθως λανσάρει παντού, εδώ κουμπώνει απόλυτα μιας και δε θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα μια κατεστραμμένη ψυχολογικά γυναίκα με το βάρος της μοναξιάς και την επιμονή να κλείσει τους λογαριασμούς του παρελθόντος. Ίσως υπερβολική σε κάποιες στιγμές αλλά ποιός καθορίζει όταν περνάς τέτοια ζόρια ότι πρέπει να έχεις πλήρη συναίσθηση στο τι κάνεις;

Το πανέμορφο σπίτι άξιος συμπρωταγωνιστής της, ζεστό και απόκοσμο ταυτόχρονα με μυστικά που κρατάει σε κάθε γωνιά.

Ταινία τρόμου δε το λές 100%, σίγουρα υπάρχει πολύ ψυχολογικό δράμα μέσα σε όλο αυτό, ενώ οι πολλές προσδοκίες που εμφανίζονται στο ξετύλιγμα του κουβαριού δυστυχώς δεν καταλήγουν σε κάτι που θα σοκάρει και θα κάνει το Night House να μπεί στο πάνθεον.

Η προσπάθεια να μπεί το σινεμά του φανταστικού, τα πραγματικά τραύματα και τα πάθη του ανθρώπου σε ένα mixer αποδυνάμωσαν το φινάλε, εκεί που ο σκηνοθέτης αν επέλεγε έναν και  μόνο δρόμο να πάρει θα το απογείωνε.

Όπως και νά χει σοβαρή ταινία τρόμου με τις στιγμές της, άρτια και οικονομική παραγωγή και cast που βοηθάει ακόμα και στους μικρότερους ρόλους.

Με πολλή ανυπομονησία περιμένουμε το επόμενο βήμα με ένα άγνωστο τύπο με καρφίτσες στο κέφαλι με το ψευδώνυμο Hellraiser όπου περιμένουμε το Bruckner να 'ζωγραφίσει' με αγνό τρόμο μακρυά απο ψυχογραφήματα και τραυματισμένες ψυχούλες.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 22 Ιαν. 2022, 18:05
Ενημέρωση: 22 Ιαν. 2022, 18:05
Τίτλος:
The night house
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos