Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Charlie Waldo πρώην αστυνομικός, ζει στη φύση με το κοτοπουλακι του μαζεύοντας ήλιο και ζεί με τα απολύτως απαραίτητα. Το πρώην αμόρε του θα τον οδηγήσει στα άδυτα του Hollywood και θα τον μπλέξει σε μια περίεργη υπόθεση φόνου.
Γνώμη: Πόσες φορές δεν ενθουσιάστηκαμε με ένα trailer και η ταινία αποδείχθηκε η απόλυτη πατάτα (γκουχ γκουχ Matrix ressurections); Εδώ συνέβη το ακριβώς αντίθετο όπου ένα ψιλοαδιαφορο trailer χωρίς κορώνες προετοίμαζε ένα εξίσου ανοστο αποτέλεσμα.

Κι όμως το Last Looks είναι φρέσκο, γεμάτο 'πολυχρωμους' χαρακτήρες και ουκ ολίγα μυστήρια.

Το φιλμ είναι βασισμένο σε αστυνομική νουβέλα και ο σκηνοθέτης Tim kirkby ξέρει από την αρχή τι πρέπει να κάνει αφού το σενάριο ήταν έτοιμο και αφήνει τη μπαγκέτα στην απίστευτη  όρεξη των ηθοποιών του. Δε γνωρίζουμε αν στο χαρτί όλοι οι χαρακτήρες είχαν τα 'θεματα' τους, το βασικό είναι ότι εδώ η αποτύπωση τους είναι φανταστική μιας και λατρεύεις να τους μισείς.

Στο ρόλου του Waldo, ο Charlie Hunnam είναι αδιανόητο να μη βρίσκει συχνά ρόλους στη βιομηχανία καθώς όπου παίζει γίνεται η δουλίτσα μια χαρά. Μπορεί σε όλη τη ταινία να κυκλοφορεί σε άθλια κατασταση, πρησμένος από το ξύλο που τρώει σε κάθε σκηνή,  η συναισθηματική του φόρτιση όμως για το δραματικό παρελθόν και το δύσκολο σήμερα είναι παρούσα σε κάθε πλάνο.

Απ' την άλλη μεριά ο πολύς Mel Gibson σαν αλκοολικός οξύθυμος που κατηγορείται για το φόνο της γυναίκας του, παίζει με περίσσιο νάζι τον εαυτό του (;) και φωνάζει ότι παραμένει θαυμάσιος είτε κάνοντας πλάκα παίζοντας τον villain των Αναλώσιμων, είτε σε ρολό με αγγλική (!) προφορά όπως εδω.

Τα καλά νέα συνεχίζονται και με τους γυναικειους χαρακτήρες. Μια μελαχρινή και μια ξανθιά ανταγωνίζονται για το βραβείο της πιο μοιραίας. Η θεάρα Morena Baccarin οδήγησε κοτζαμ Deadpool να γίνεται κομματάκια επανειλημμένα για πάρτη της ,δεν υπήρχε περίπτωση να μη πείσει το Waldo να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Κομβικό ρόλο έχει και η Lucy Fry σαν δασκάλα στο σχολείο που η υψηλή κοινωνία πάει τα παιδιά της, αφού έκανε ένα διάλειμμα πληρώνοντας τη ΔΕΗ της με το 'σκουπιδακι' Night teeth του Netflix, εδώ είναι να τη πιεις στο ποτήρι.

Κερασάκι στη τούρτα ο Rupert Friend που κάνει ένα παράγωγο ψωνάρα με ρεσιτάλ ατάκας και ο cult Clansy Brown σαν τεμπέλης επικεφαλής της επιχείρησης.

Το Last Looks δεν έχει τη βαρύτητα να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο κόντρα στο καπιταλισμό και την ευκολία που οι πλούσιοι λύνουν και δένουν. Οι σπόντες πάντως είναι ξεκάθαρες.

Από την άλλη αναζωογονεί το ντεντεκτιβικό είδος μαεστρικά με μια περίπλοκη ιστορία με  συναισθηματικές απώλειες για όλους τους συμμετέχοντες. Το πραγματοποιεί χωρίς να είναι ιδιαίτερα σκοτεινό, αλλά με κυνισμό και χιούμορ.

Εξαιρετικό για θέαση σε θερινό σινεμά και σίγουρα πολύ πάνω από το μέσο όρο από πολυδιαφημιζομενα φιλμ και μια ανάσα από τον βομβαρδισμό υπερηρωικων ιστοριών και γιγαντιαίων franchise.  Απλό καλό,τίμιο σινεμά που δυστυχώς η εταιρεία διανομής αποφάσισε να μη το βγάλει στις αίθουσες και πλέον υπάρχει σε video on demand. 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Μαΐου 2022, 14:15
Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2022, 14:17
Τίτλος:
Last looks (Waldo)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos