Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ζευγάρι καταφτάνει για χουχούλιασμα σε ερημική κατοικία στο δάσος, όταν ένα άλλο παρεάκι που είναι ήδη εκεί θα τους αλλάξει τα σχέδια. Η επόμενη μέρα δε θα είναι η ίδια για κανέναν .

Γνώμη : Έτσι γίνονται αυτά με κάτι ταινιακια που σκάνε από το πουθενά.  Συνήθως χάνονται στη λήθη με το κοινό να χάνει χρόνο. Στη προκειμένη περίπτωση όμως συμβαίνει το αντίθετο.

Μια απλή ιστορία που όσο προχωράει γεννάει ερωτηματικά στο θεατή με εναλλαγή ρυθμού που προκύπτει μαεστρικά από τον σκηνοθέτη Eli Horowitz.

Η πρωταγωνίστρια Winona Ryder που προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι για τον φίλο της που την άφησε στα κρύα του λουτρού συμμαχωντας με τον ιδιοκτήτη της οικίας Dermot Mulroney, είναι ξεκάθαρα outsiders της κινηματογραφικής σκηνής. Η πρώτη πνίγηκε από τα προσωπικά της πάθη και τα τελευταία χρόνια έκανε comeback με το Stranger Things, ενώ ο δεύτερος έχει πάρει σβάρνα ότι βιντεοσαβουρα υπάρχει. Δεν είναι όμως κακοί ηθοποιοί.

Εδώ βέβαια το κρυφό χαρτί της ταινίας αποτελεί η Brianne Tju στο ρόλο της Greta που έχει ανάψει φωτιές σε όλο το καστ και σε εμάς μαζί. Εχει κάτι που σε μαγνητίζει, με το πίσω μέρος του μυαλού να φωνάζει "μπλέξαμε με δαύτη".

Το χρονικό πήγαινε-έλα δεν κουράζει καθόλου, αντιθέτως δίψας να μαζεύεις τα στοιχεία που σου δίνει το φίλμ με το σταγονόμετρο. 

Το τελικό σοκ ίσως κάνει αρκετούς να πετάξουν το τηλεκοντρόλ στη TV, να μειδιάσουν για το εξωφρενικό του πράγματος αφαιρώντας πόντους από το καλοδουλεμένο μυστήριο.

Όταν όμως συνολικά η ταινία κινείται σε weird ρυθμούς με ανθρώπους που έχουν διαφόρων ειδών θεματάκια, πως μπορείς να περιμένεις κάτι τετριμμένο; Ναι, είναι εξωφρενικό, αλλά τόσο πιστό στη πρόθεση του να μην 'Χαθει μέσα στη νύχτα ' σαν τόσα άλλα βαρετά σενάρια που δε τολμάνε να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό.

Υπερ-τίμιο θριλερακι με ψήγματα sci-fi, σε κρατάει κανονικά και με το νόμο εκεί, σε αντίθεση με βαρύγδουπους τίτλους και σωρεία υπερηρώων με μοναδικές δυνάμεις να εξαφανίζουν τα λεφτά από τη τσέπη μας . 

Πρώτη δημοσίευση: 18 Απριλίου 2023, 17:06
Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2023, 17:06
Τίτλος:
Gone in the night
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos