Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο ψυχωτικός 'Blind Man' επιστρέφει αυτή τη φορά στο ρόλου του προστάτη ενός μικρού κοριτσιού και εξαφανίζει με ποικίλους τρόπους τους άτυχους που βρέθηκαν στο διάβα του.

Γνωμη: To Don't Breathe του 2016 αποτέλεσε μια ανάσα στο βομβαρδισμό ανούσιων και φουλ στα κλισε ταινιών τρόμου με τη μινιμαλιστική αλλά καθόλα βίαιη μορφή του.Ο σκηνοθέτης του Fede Alvarez παίζοντας με τους ήχους και το άπλετο σκοτάδι αφήνει την ενορχήστρωση στον 'πολύ' Stephen Lang να εξολοθρεύσει τους αντιπαθητικούς ήρωες της ταινίας.Πρίν όμως σε αφήσει να πανηγυρίσεις, ο ίδιος αποκαλύπτεται σαν ένας τύπος με άπειρες ανωμαλίες και στο τέλος της ημέρας παίρνουμε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ.

Ο σεναριογράφος του πρώτου μέρους εδώ αναλαμβάνει το σκηνοθετικό κομμάτι επίσης και τουλάχιστον το όλο σκηνικο κινείται σε γνώριμα μονοπάτια. Βρώμικο, σκοτεινό και απαισιόδοξο για το που βαδίζουμε σαν ανθρώπινο γένος.

Τα προβλήματα αφορούν το σεναριακό κομμάτι.

Δύσκολα μπορεί να γίνει συμπαθής ο πρωταγωνιστής και ακατανόητη η στροφή του προς την ευαισθησία και το Θεό μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Lang δεν είναι κακός ούτε εδω (και βασικά σε κανένα φίλμ), αγκαλιάζει το ρόλο και προσφέρει ούκ ολίγες ζοφερές στιγμές. Σαν Terminator με καλή καρδιά, μονολεκτικές ατάκες και με λογική στη δημιουργία πτωμάτων σε καμία περίπτωση όμως. Υποτίθεται οτι έχουμε συνέχεια, αλλα η πρώτη ταινία δεν ήταν ένα b-movie χαβαλέ. Ήταν b-movie βάρβαρο με σκοτεινή ψυχή και κώδικες ηθικής ανύπαρκτους. Εδώ βαδίζουμε σε πιο action κομμάτια που δε ξεπερνούν τη βάση, παρά τις όποιες φιλοδοξίες πως τα 'ντούκια' ανταγωνιστές του τυφλού θα προσφέρουν μια αντίσταση. Με συνοπτικές διαδικασίες εξαφανίζονται σαν τσίχλες, για ερμηνείες και λοιπούς κινηματογραφικούς όρους ούτε συζήτηση.

Η μικρούλα Madelyn Grace σαν wannabe κόρη έχει μια μέτρια χημεία με το ψυχοπαθή προστάτη της, αλλά ο ρόλος της ακροβατεί ανάμεσα στο να γίνει μια μικρή δολοφόνος η να βάλει τα κλάματα και να εξαφανιστεί απο όλους αυτούς τους τρελούς με αποτέλεσμα να μένει μετέωρος.

Οι φαν του είδους θα γλεντήσουν με κάποιες εκρήξεις βίας χωρίς όμως τη παραμικρή πρωτοτυπία, ενώ η αγωνία απουσιάζει πλήρως σαν να βλέπεις αγώνα Μπαρτσελόνα-Πανδραμαϊκός και περιμένεις να βγεί διπλό. Διασκεδάζουμε αλλα όχι τόσο όσο θα θέλαμε.

Υπάρχει και μια after credits σκηνή που υπόσχεται διάφορα και θα δίναμε μια 2η ευκαιρία αν η ταινία επέστρεφε στις ρίζες της. Αν αναλωθεί όμως σε περιπέτειες ενός νέου 'τυφλού σαμουράι', πολύ γρήγορα θα θυμίζει Halloween με άπειρες κακές συνέχειες. Εκπληκτικός ο Lang σ αυτό το ρόλο με πολλές πιθανότητες όμως να μετατραπεί σε καρικατούρα, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα να αφήσει τις αγάπες: τον προτιμούμε με θολωμένο μάτι και μανιακό κατά πάντων.Αν γίνει λίγο καλύτερη δουλίτσα και στους villain μιας και απο τους άκακους ληστές της πλάκας εδώ πήγαμε σε συμμοριά απο ντουλάπες με αρχήγό ένα κακέκτυπο του Jessie απο το Breaking Bad. 

Συμπαθητικό αλλα χάνει πολύ σε σχέση με το ακραίο πρώτο μέρος

Πρώτη δημοσίευση: 1 Απριλίου 2022, 18:43
Ενημέρωση: 1 Απριλίου 2022, 18:43
Τίτλος:
Don't breathe 2
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos