Σύνοψη: Μια δολοφονική ληστεία σε ένα μπαρ αναστατώνει τους κατοίκους μίας μικρής πόλης της Αλάσκας.

Ειδικά τις συζύγους των θυμάτων που χήρεψαν μετά το συμβάν και τον κοινό τους φίλο και ιδιοκτήτη του τοπικού μοτέλ, τον Sam, ο τελευταίος θα αναπτύξει μία αταίριαστη φιλία με τον Elwood, έναν ξένο που καταφτάνει στην περιοχή.   

Άποψη: Μπορεί το Sweet Virginia, η δεύτερη και τελευταία ταινία του Jamie M. Dagg, να μας βάζει κατευθείαν στα βαθιά μέσα από ένα τριπλό φονικό που λαμβάνει χώρα μόλις στα πρώτα λεπτά, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα παραπάνω ίσως από όσο θα περιμέναμε βραδυφλεγές νέο-νουάρ,. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να κινείται με πιο δυναμικό και γρήγορο ρυθμό και να έχει περισσότερη ένταση και σασπένς.

Ο Καναδός σκηνοθέτης όμως δεν βιάζεται και παίρνει όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να χτίσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θέλουμε να δούμε σε μία τέτοιου είδους ταινία. Και το πετυχαίνει. Αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περιβάλλον της μικρής πόλης της Αλάσκας που φιλοξενεί την ιστορία και εμμένει στα νυχτερινά πλάνα, ενώ έχει στο πλάι του την επίσης Καναδή διευθύντρια φωτογραφίας Jessica Lee Gagne. Την ίδια στιγμή ο Dagg και το σεναριακό δίδυμο Paul και Benjamin China δεν παραλείπουν να προσθέσουν στο Sweet Virginia τα γνωστά συστατικά με τα μυστικά, τα ψέματα, το σεξ, τις δολοφονίες και την απιστία να πρωταγωνιστούν.

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι η πλοκή να μοιάζει ιδιαίτερα γνώριμη και το φινάλε αρκετά προβλέψιμο χωρίς να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να παρασυρθούμε και να ακολουθήσουμε τα χνάρια των τεσσάρων κεντρικών ηρώων, η ψυχοσύνθεση και ο χαρακτήρας των οποίων αποδίδονται με κάθε λεπτομέρεια.  Σε αυτό βοηθούν φυσικά και οι δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών με τον John Bernthal να ξεχωρίζει ως Sam και τον Christopher Abbott ως Elwood.

Η ταινία του Jamie M. Dagg  θα ικανοποιήσει χωρίς αμφιβολία τους φαν του είδους αλλά μέχρι εκεί. Γιατί αν και καλοφτιαγμένο, αξιοπρεπές και αισθητικά άρτιο, το Sweet Virginia δεν έρχεται για να πρωτοτυπήσει ή να ξεχωρίσει και σίγουρα δεν πρόκειται να  προστεθεί στη λίστα με τις νέο-νουάρ ταινίες που έγραψαν ιστορία.                                   

Aναστασία Σταθά

Πρώτη δημοσίευση: 13 Οκτ. 2021, 17:53
Ενημέρωση: 13 Οκτ. 2021, 17:53
Τίτλος:
Sweet Virginia
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Meet me in the bathroom

Meet me in the bathroom

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η αναγέννηση της σκηνής της Νέας Υόρκης στις αρχές του 21ου αιώνα, όπως τη...
23 λεπτά
The infernal machine

The infernal machine

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ένας απομονωμένος συγγραφέας βγαίνει από το κρυφτό όταν αρχίζει να λαμβάνει ατελείωτα γράμματα...
23 ώρες