Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μετά από μία προσωπική απώλεια, η Lilly και ο Jack προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, τη θέση τους στον κόσμο και τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη ζωή.

Ένα ψαρόνι έρχεται να ξαναδώσει νόημα στη ζωή της Lilly όταν όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμη να τα παρατήσει.

Άποψη: Το The Starling είναι η νέα προσθήκη στην πλατφόρμα του Netflix  σε σκηνοθεσία του Theodore Melfi (του St. Vincent με τον Μπιλ Μάρεϊ). Κεντρικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι Melissa McCarthy και ο Chris O'Dowd και χωρίς αυτούς η ταινία ίσως να μην ήταν άξια αναφοράς. Σχεδόν ταυτόχρονα με την προβολή της σειράς Nine Perfect Strangers, η Melissa McCarthy εμφανίζεται στο The Starling με έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο και η παρουσία της καταφέρνει να στηρίξει όλη την ταινία και να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Η συμβολή του Chris O'Dowd, τον οποίο όλοι αγαπήσαμε στο IT Crowd είναι επίσης αξιοσημείωτη.

Στον πυρήνα της ταινίας βρίσκεται η απώλεια και κατά κύριο λόγο πώς βιώνει και πώς αντιδρά κάθε άνθρωπος όταν έρχεται αντιμέτωπος με αυτήν. Οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκονται στον αντίποδα των δύο «ρόλων» που καλείται να παίξει κανείς όταν συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό: ή ανταπεξέρχεται ή παραδίνεται.

Παρότι το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι αρκετά ενδιαφέρον και θα μπορούσε να εξετάσει σε βάθος τον συναισθηματικό κόσμο των πρωταγωνιστών, το The Starling παίρνει μια σχεδόν κωμική τροπή. Η επιλογή του να έχει ένα πουλί κεντρικό ρόλο στην ταινία, αρχικά δεν είναι καθόλου πρωτότυπη καθώς ήδη υπάρχουν αρκετές ταινίες στις οποίες η ζωή του πρωταγωνιστή αλλάζει όταν βρεθεί στο διάβα του ένα ζώο, και δη ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες (βλ., Penguin Bloom).

Ωστόσο αυτό θα ήταν ψήγμα μπροστά στα υπόλοιπα μειονεκτήματα της ταινίας, όπως τα ατελείωτα κλισέ, η προβλεψιμότητα των διαλόγων, η επιφανειακή αναφορά στα βασικά και σημαντικά γεγονότα της σειράς. Δίνεται πολύ έντονα η αίσθηση ότι όλα έχουν στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η ταινία να καταλήξει σε ένα «happy ending» και να φύγει το όποιο βάρος έχει δημιουργηθεί στον θεατή.

Παρά την αδυναμία που λίγο ή πολύ ο καθένας μπορεί να έχει σε κάποιους ηθοποιούς, δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα σωτήριο. Και μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το The Starling, το οποίο παρά την καλή πρώτη ύλη και τις φιλότιμες προσπάθειες, δεν καταφέρνει εν τέλει να αφήσει τίποτα στον θεατή.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 6 Οκτ. 2021, 15:44
Ενημέρωση: 6 Οκτ. 2021, 15:44
Τίτλος:
The starling
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos