Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Tom και η Joan είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι μεσήλικων που ζει στην Ιρλανδία. Όλα πάνε καλά μέχρι την στιγμή που η Joan ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν στην ζωή τους, όχι όμως το συναίσθημα. Ένα νέο ταξίδι ξεκινά στην ζωή τους.

Άποψη: Η ταινία των Lisa Barros D’Sa και Glenn Leyburn βασίζεται στο σενάριο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Owen McCafferty, ο οποίος πρώτη φορά γράφει σενάριο για ταινία και σε αυτή την πρώτη φορά αποφάσισε να καταπιαστεί με ένα θέμα που το γνωρίζει πολύ καλά, μιας και η σύζυγός του είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Ούτε ο τίτλος, ούτε τα ονόματα Tom και Joan είναι τυχαία καθώς στα αγγλικά υπάρχει η φράση Darby and Joan που υποδηλώνει ένα ζευγάρι χρόνια παντρεμένο που παραμένει αφοσιωμένο, μια αφοσίωση σιωπηρή αλλά σθεναρή. Μια φράση που δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα όταν πρωτοεμφανίστηκε σε ένα αγγλικό ποίημα ενώ αργότερα χρησιμοποιήθηκε τόσο στην λογοτεχνία όσο και στην ζωγραφική ως σύμβολο της αιώνιας αφοσίωσης.

Έτσι και εδώ έχουμε ένα συνηθισμένο ζευγάρι που μόνο συνηθισμένο δεν το λες. Ένα ζευγάρι που παρά τα χρόνια που έχουν περάσει παραμένει συνδεδεμένο και ενωμένο, πολλώ δε μάλλον έπειτα από την περιπέτεια της συζύγου.

Είναι εύστοχο που δεν προσπαθούν να δείξουν ένα ζευγάρι δυστυχισμένο που το ενώνει η ασθένεια και οι δυσκολίες αλλά ήδη από τις πρώτες σκηνές το ζευγάρι δείχνει πόσο κοντά είναι, χωρίς ακόμα να έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Απλώς μετά την ασθένεια, η αγάπη και η αφοσίωση είναι ακόμα εντονότερη ώστε να στηριχθεί ψυχολογικά η Joan.

Μια απίστευτα ειλικρινής ταινία, κάτι που οφείλεται και στην προσωπική εμπειρία και βίωση του γεγονότος του σεναριογράφου της ταινίας, με αποτέλεσμα να δείχνει τρομερή κατανόηση απέναντι στο γεγονός. Μια ευαίσθητη ταινία, συγκινητική, χωρίς ποτέ να υπερβάλλει ή να εκβιάζει το συναίσθημα, χωρίς μελοδραματισμούς.

Σε όλο αυτό βοηθούν οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, της Lesley Manville και του Liam Neeson, ένα πολύ καλό δίδυμο που κατανοεί το τι συμβαίνει στους χαρακτήρες και το αποδίδει πιστά.

Μια από τις ωραιότερες και πιο ρεαλιστικές ταινίες που έχουμε δει ποτέ σχετικά με τον καρκίνο και το πώς επιδρά αφενός στο ίδιο το άτομο, μέσα από την εσωτερική και ταυτόχρονα δυναμική ερμηνεία της Manville, αφετέρου για το πώς επηρεάζει τον ανθρώπινο περίγυρο, όπως φαίνεται μέσα από την σιωπηλή, λιτή ερμηνεία του Liam Neeson.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Απριλίου 2020, 18:50
Ενημέρωση: 9 Απριλίου 2021, 20:58
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Ordinary love
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The model

The model

Θα το βρείτε: Cinobo

Η Emma, ένα νέο και φιλόδοξο μοντέλο από τη Δανία, καταφθάνει στο Παρίσι με...
23 sec