Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Νεαρός που ασχολείται αποκλειστικά με τις σπουδές του και κάνει χαρτζιλίκια για να 'φτιάξει' τη μουσική του, αναλαμβάνει χρέη σωφέρ για ένα βράδυ αλλά γρήγορα καταλαβαίνει οτι έχει μπλεχτεί σε πόλεμο ανθρώπων με βρυκόλακες.

Γνώμη: Πολύ σωστό κόνσεπτ για ξεχαρμάνιασμα σπίτι ύστερα απο μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, κάπου όμως η εκτέλεση χωλαίνει και το αποτέλεσμα καταλήγει αναιμικό.

Ο σκηνοθέτης Αdam Randall με προυπηρεσία στα θριλεράκια είναι ξεκάθαρο οτι λατρεύει το αριστούργημα του Mann (Collateral), όπως και εμείς άλλωστε. Δε γίνεται να μη πάει εκεί το μυαλό σου όταν τα γεγονότα που διαδραματίζονται σ'ένα βράδυ αποτελούν στάσεις για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και με τον οδηγό να μην έχει καμία σχέση με το τι πρόκειται να συμβεί. Οι δρόμοι, τα φώτα της πόλης, τα νυχτερινά club και ξενοδοχεία, το σκοτεινό L.A που φαντάζει μαγευτικό, άρα αυτό που απομένει είναι να ξεφυτρώσει ο ασπρομάλλης Τομ απο καμια γωνία.

Το περιτύλιγμα μοιάζει άρτιο, αλλα ανοίγοντας το μάλλον προσγειώνεσαι στις μετριότητες -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων-του Netflix.

O πρωταγωνιστής Jorge Lendeborg δεν κακοποιεί την ταινία, αντίθετα μάλλον μοιάζει συμπαθής και κομμάτι της. Δεν παίρνει όμως τη παραμικρή βοήθεια απο το σενάριο, που μετά την αρχική έκπληξη στο που έχει μπλέξει, παραμένει σε μια flat κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και η 'αγγελόσκονη' που έχει καπνίσει επέξηγεί το χάσιμο του, ή απλά κάπνιζε και εκτός γυρισμάτων, ή στη τελική μπορεί να βαρέθηκε ο τύπος. Ακόμα και εκεί που είναι να αναλάβει τα ηνία της κατάστασης, χαλαρά τα πράγματα.

Αυτές που διασκεδάζουν αφάνταστα είναι οι εκτελέστριες βαμπίρ Debby Ryan και Lucy Fry σε ρόλο κολλητών που σπέρνουν το πανικό στη πόλη και όχι η Megan Fox που διαφημίζεται αλλά εμφανίζεται για 1 λεπτό στη ταινία (κακώς).

Όσον αφορά τον αρχι-κακό της υπόθεσης Alfie Allen σε ρόλο dracula απ τα Lidl, το παιδί αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι δύο πράγματα. Πως γίνεται τόσο εύκολα αντιπαθητικός (Game of Thrones-John Wick-και εδώ) και τι μέσο έχει και προσπαθεί να σαρώσει όλα τα χρυσά βατόμουρα στο κομμάτι των ερμηνειών.

Αν και θα έπρεπε, η δράση δεν είναι πολλή, όπως ούτε τα ποτάμια αίματος που περιμέναμε απο το φίλμ άφθονα, που απο τη μία δικαιολογείται λόγω έλλειψης budget απο την άλλη φανερώνει μια ατολμία να υπηρετήσεις το ίδιο το σενάριο.

Ολίγον Blade, πολύ Collateral, που λόγω της ανισότητας καταλήγει σε vampire diaries. Δεν πονάς σαν να βγάζεις φρονιμίτη, αλλα καλό είναι να αποφεύγονται γενικά οι επισκέψεις στον οδοντίατρο ή στο night teeth

Το Netflix έχει βγάλει κακή φήμη απο κάτι τέτοια άνευ λόγου ύπαρξης φιλμ και δυστυχώς χάνουμε χρόνο απο το να δούμε για 2η φορά το Dune σινεμά, ή για 8η το Τhe game και τους Συνήθεις Ύποπτους που πολύ καλά κάνει και υποστηρίζει η πλατφόρμα.

Απ την άλλη όταν σε έχουν πρήξει όλη τη μέρα στη δουλειά, η τριφασική σακούλα πατατάκια και ένα γρήγορο και εύπεπτο Night Teeth δεν θα αλλάξει ούτε τη μοίρα του κινηματογράφου, ούτε τις προσωπικές σου απόψεις γι αυτό. 

Γούστα είναι αυτά και όλα επιτρέπονται.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 22 Νοε. 2021, 16:06
Ενημέρωση: 22 Νοε. 2021, 16:06
Τίτλος:
Night teeth
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos