Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Το νέο γραφείο ερευνών των Νικ και Όντρι Σπιτς κλείνει μια σημαντική υπόθεση, όταν ο δισεκατομμυριούχος φίλος των ντετέκτιβ πέφτει θύμα απαγωγής τη μέρα του γάμου του.

Άποψη: Οι αγαπημένοι Τζένιφερ Άνιστον και Άνταμ Σάντλερ επιστρέφουν δυναμικά για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση απαγωγής και το Netflix μας καλεί από social του να απολαύσουμε το «Πρόσκληση για φόνο 2» με μια δημοσίευση που θυμίζει το παλιό επιτραπέζιο Cluedo.

Και πράγματι αυτή την αίσθηση μυστηρίου και αγωνίας -σα να συμμετέχουμε και εμείς- έχουμε και στη δεύτερη ταινία, με λίγο λιγότερο έξυπνο χιούμορ αλλά πολλή περισσότερη δράση.

Η χημεία των πρωταγωνιστών είναι αναμφισβήτητη. Με τον Σάντλερ να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και την Άνιστον να μοιάζει σαν να έχει μπει σε χρονοκάψουλα από το 1999, οι χαρακτήρες τους βγάζουν κάτι το αληθινό και το οικείο, σαν να γνωρίζουμε το backstory τους ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε και πολλά. Ο Νικ και η Όντρι είναι εξαιρετικά εξοικειωμένοι με τις αδυναμίες τους, είναι προστατευτικοί και έμπιστοι. Οι καβγάδες τους και αυτή τη φορά δεν έχουν τελειωμό αλλά παραμένουν καλοπροαίρετοι και κάνουν τα ζευγάρια να χαμογελούν πονηρά και να ταυτίζονται σε πολλές στιγμές, αν όχι σε όλες.

Το πρώτο μισό της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα πανέμορφο αλλά απροσδιόριστο νησί (τα γυρίσματα έγιναν στη Χαβάη), ενώ το δεύτερο στο Παρίσι. Οι σκηνές του γάμου που θυμίζουν Bollywood είναι απολαυστικές, καθώς μας συστήνουν, παράλληλα, και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, οι συγκυρίες και οι συλλογισμοί που κάνουν το ζευγάρι να μοιάζει ύποπτο για ακόμα μία φόρα, «μπάζουν» αρκετά, αλλά ήδη το περιμέναμε ότι το δυνατό χαρτί σε τέτοιου είδους κωμωδίες είναι το vibe και όχι αυτή καθαυτή η πλοκή. Τα μικρά, χαζά αστεία, ο εμμονές των πρωταγωνιστών, οι ατάκες και η αμπαλοσύνη των ηρώων ιδιαίτερα στις σκηνές δράσης είναι στα plus. Ο σκηνοθέτης Jeremy Garelick σίγουρα έχει αισθητική αλλά και αίσθηση του ρυθμού.

Το καλό με το “Murder Mystery 2 “είναι ότι γνωρίζει τη θέση του. Είναι μια ταινία του Netflix, και ως τέτοια προορίζεται για να την παρακολουθήσουμε ενώ ετοιμάζουμε φαγητό ή διπλώνουμε τα ρούχα ή χαλαρώνουμε ύστερα από μια απαιτητική ημέρα. Είναι μια ταινία απλή αλλά απολαυστική, που δεν σπαταλάει τον χρόνο μας, αντίθετα τον γεμίζει ευχάριστα.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Απριλίου 2023, 15:55
Ενημέρωση: 7 Απριλίου 2023, 15:55
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Murder Mystery 2
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos