Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, η Judith μετακομίζει σε ένα ιστορικό γηροκομείο όπου αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι υπερφυσικό συμβαίνει εκεί.

Χωρίς να υπάρχει κάποιος πρόθυμος να την πιστέψει πρέπει, είτε να βρει τρόπο για να ξεφύγει από το εφιαλτικό αυτό γηροκομείο, είτε να πέσει θύμα του κακού που ζει σε αυτό.

Άποψη: Το «The Manor» αποτελεί την τελευταία από τις οκτώ ταινίες της σειράς τρόμου «Welcome to Blumhouse», που στριμάρουν στο Prime Video της Amazon. Φυσικά, πίσω από αυτή τη παραγωγή βρίσκεται η εταιρεία  που το όνομα της είναι σχεδόν συνώνυμο με τις ταινίες τρόμου, η Blumhouse Production.

Η Axelle Carolyn, που εκτός από σκηνοθέτης είναι και σεναριογράφος της ταινίας, φαίνεται να ακολουθεί μια τόσο συνηθισμένη και απλή συνταγή τρόμου στο «The Manor», που πραγματικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η ταινία σε πείθει ότι την έχεις ξαναδεί στο παρελθόν και μάλιστα κατ’ επανάληψη. Το σενάριο είναι άκρως προβλέψιμο, οι διάλογοι ανά στιγμές είναι σχεδόν παιδικοί και ο ρυθμός της ταινίας ταιριάζει, αρκετά ειρωνικά, με τους ρυθμούς που έχει και ένας οίκος ευγηρίας. Ακόμα και τα jump scares, που θεωρητικά αποτελούν και τον πυρήνα μιας ταινίας τέτοιου είδους, μοιάζουν άχαρα τοποθετημένα σε σημεία που δεν έχει δημιουργηθεί αρκετή ένταση, δίνοντας την εντύπωση ότι μπήκαν απλώς γιατί έπρεπε.

Η Barbara Hershey, ως Judith, αν και θα μπορούσε να αποτελεί την ιδανική επιλογή γι αυτόν τον ρόλο, εντούτοις δεν πείθει και μοιάζει απλώς σαν μια υπερβολικά cool ηλικιωμένη που κάνει ότι της έρχεται στο κεφάλι. Εξίσου, χαμένη ευκαιρία, μοιάζει και το μεγάλο του φινάλε το «The Manor», που ενώ επιχειρεί να κάνει μια ανατροπη, την κάνει τόσο βιαστικά και χωρίς εξηγήσεις που σχεδόν σε κάνει να λυπάσαι που δεν κράτησε το «προβλεψιμο» του τέλος.

Για τους παραπάνω λόγους, η ταινία της Carolyn δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει ως μια ταινία που πραγματικά θα τρομάξει ή θα μαγνητίσει τον θεατή της. Μπορεί όμως να λειτουργήσει ως μια ιδανική αφορμή για κατανάλωση σνακ και ποτών, ενώ με μια καλή παρέα σίγουρα θα προσφέρει απλόχερα και στιγμές γέλιου.

Γιώργος Τόγιας

Πρώτη δημοσίευση: 17 Οκτ. 2021, 16:00
Ενημέρωση: 17 Οκτ. 2021, 16:00
Τίτλος:
The Manor
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
81
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos