Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μετά από μία φονική εισβολή στο νέο και ονειρεμένο σπίτι ενός ζευγαριού, μια πληγωμένη γυναίκα αναζητά απαντήσεις και μαθαίνει ότι ο αληθινός κίνδυνος μόλις ξεκίνησε.

Άποψη: Η υπόθεση της νέας ταινίας του Netflix φαντάζει ιδιαίτερα γνώριμη στους φαν των ψυχολογικών θρίλερ. Ένα  ζευγάρι μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων του, το οποίο μετά από μία διάρρηξη θα μετατραπεί σε ένα εφιαλτικό μέρος.

Το πρόβλημα όμως του Intrusion δεν είναι η επαναφορά μίας ιδέας που έχουμε ξαναδεί και σε άλλες ταινίες αλλά το γεγονός ότι ο Adam Salky που βρίσκεται πίσω από το σκηνοθετικό τιμόνι και ο Chris Sparling που υπογράφει το σενάριο δεν την αξιοποιούν δημιουργικά ώστε να μας προσφέρουν εν τέλει ένα όσο πιο πρωτότυπο γίνεται ψυχολογικό θρίλερ.

Αρκούνται δηλαδή στο να τοποθετήσουν την πολυτελή κατοικία της Meera και του Henry σε μία απόμερη γωνιά μίας μικρής πόλης μακριά από τη Βοστώνη ώστε να είναι εύκολος στόχος για τους διαρρήκτες και στο να βάψουν με αίμα τη διάρρηξη προκειμένου να εξάψουν το ενδιαφέρον μας και να πυροδοτήσουν την αγωνία μας χωρίς όμως να το πετυχαίνουν.

Γιατί το σενάριο είναι εξαιρετικά προβλέψιμο και καθόλου ανατρεπτικό και πολύ σύντομα αρχίζουμε να ψυλλιαζόμαστε τι σημαίνει η εισβολή στο σπίτι του ζευγαριού και ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν.

Ούτε οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες όμως είναι ικανοί να μας παρασύρουν στην περιπέτειά τους γιατί δεν αναπτύσσονται παρά μόνο σχηματικά. Το background τους παραμένει αρκετά θολό και οι μόνες πληροφορίες που μας δίνονται για εκείνους σχετίζονται με την επαγγελματική τους ιδιότητα και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν η Meera.

Ακόμα και οι φίλοι του ζευγαριού που εμφανίζονται σε κάποιες σκηνές στο σπίτι του λειτουργούν στην πραγματικότητα διακοσμητικά χωρίς να ρίχνουν φως στις προσωπικότητες των δύο ηρώων με αποτέλεσμα η ταύτιση με τους τελευταίους να είναι αδύνατη.

Αν και πολύ νωρίς έχουμε οδηγηθεί στη λύση του μυστηρίου πρέπει να παραδεχτούμε πως το φινάλε κρύβει μία έκπληξη που όμως δεν δικαιώνει την ταινία και σίγουρα δεν επισκιάζει τις σκηνοθετικές και σεναριακές της αστοχίες.   

Aναστασία Σταθά

Πρώτη δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2021, 17:27
Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2021, 17:27
Τίτλος:
Intrusion
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos