Extraction 2

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το Extraction 2 είναι η καλύτερη ταινία δράσης που έιδαμε φέτος μετα το John Wick 4.

Extraction 2 - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: 'Οταν το ζήτημα γίνεται προσωπικό, ο μισθοφόρος Τάυλερ Ρέικ ανασταίνεται απο τον τάφο για να φέρει το πόλεμο ενάντια σε Γεωργιανούς κομάντο.

Γνώμη: Τί οργασμός δράσης, σωματικότητας και αδρεναλίνης ήταν αυτό;

Ενώ είχαμε πέσει σε μελαγχολία μετά το τέλος του John Wick 4, μαζεύοντας υπογραφές να πείσουμε τον Κιάνου Ρηβς να διαλυθεί ολοκληρωτικά για τη πέμπτη συνέχεια, ξαφνικά έχουμε Extraction 2 με την υπογραφή μάλιστα του Netflix που ειδικεύεται σε άχρωμες, άοσμες και άνοστες περιπέτειες.'Οπως ας πούμε το πολυδιαφημισμένο βαρύγδουπο πόνημα της Gal Gadot (Heart of Stone) που έρχεται τον Αυγουστο και έχεις ήδη βαρεθεί στα μισά του trailer.

Στην καταθλιπτική εποχή του covid πολύς κόσμος στράφηκε σε ταινίες με τη πλειοψηφία των streaming υπηρεσιών να σερβίρουν κονσέρβες, το Extraction ήταν μια μικρή εξαίρεση οτι υπάρχει το μεράκι να γίνονται ακόμα καλές ταινίες δράσης.

Οι αδερφοί Ρούσο με τη στάμπα των καλύτερων ταινιών της Μάρβελ εμπιστεύτηκαν ένα πολύπειρο αρχικά stuntman και μετέπειτα καθοδηγητή ομάδων κασκαντέρ και αυτός με τη σειρά του πήρε τον Chris Hemsworth και εκμεταλλεύτηκε το δυνατό του κομμάτι (που δεν είναι η υποκριτική).

Τον γέμισε με μιζέρια για να πείσει το κοινό οτι δε τον ενδιαφέρει αν πεθάνει και τον πέταξε να μαζέψει ένα πιτσιρικά που βρισκόταν σε διασταυρόμενα πυρά μεταξύ δύο συμμοριών. Αποτέλεσμα: Ισοπεδώθηκε η μισή Ινδία σε μια εξαιρετική περιπέτεια χωρίς χιουμοράκι που έχει 'σκοτώσει' πληθώρα ταινιών αλλα και χωρίς ιδιαίτερο συναισθηματικό πυρήνα. Οπότε στο 2ο μέρος το κάνουμε λίγο πιο οικογενειακό το θέμα, σαν βεντίνη για το απόλυτο μακελίδι που θα ακολουθήσει με άσβερκους Γεωργιανούς μποντιμπιλντεράδες.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο σκηνοθέτης Sam Hargrave την ξέρει τη δουλειά πολύ καλά, στήνοντας ένα πανηγύρι δράσης που αποτίει φόρο τιμής στη φυσικότητα των παλιών καλών ξυλοδαρμών made from Asia που έδινε βαρέα ένσημα στο casting που συνήθως διανυκτέρευε σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας .Διότι για να γίνει όλο αυτό δε γίνεται να μη χτυπήσεις...Όσο ωραία και αν έχεις μάθει να πέφτεις, να αποφεύγεις ή να χορεύεις ανάμεσα ανθρώπους και αντικείμενα που δεν έχουν σκοπό να σε χτυπήσουν δυνατά, πως μπορούν να στηθούν όλες αυτές οι μαεστρικές σκηνές δράσης 'αναίμακτα';

Ακόμα και ο Chris που είναι ντουλαπάτος φαίνεται να υποφέρει πραγματικά σε αρκετές σκηνές και εμείς μαζί του.

Ότι γίνεται καλα στο πρώτο φιλμ, εδώ πολλαπλασιάζεται με μάχες σώμα με σώμα, πιστολίδια, κασκάντες που κόβουν την ανάσα και ευτυχως περισσότερη Golshifteh Farahani.Η κουκλάρα Ιρανή ηθοποιός που θα πρεπε να παίζει περισσότερο στο πρώτο μέρος εδώ παίρνει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί (ήθελα να φωνάξω κάποια στιγμή, φτάνει παιδιά μη τη χτυπάτε άλλο!).

Αντιθέτως ο Hargrave δεν αφήνει σχεδόν ποτέ το πόδι απο το γκάζι όπως έκανε και στο προηγούμενο ενώ την βλέπει και Sam Mendes του 1917 ενορχηστρώνοντας ένα τρελό μονόπλανο δράσης που κρατάει 21 λεπτά(που μπορεί να σας φανεί και 1ωρα).Τι εφτιαξε ο μεγάλος;

Μέσα σε όλο το χαμό απο κορμιά που εκτοξεύονται προς τζάμια, καρφιά και σφυριά, το sequel εδώ παίρνει και καλύτερο βαθμό στο να νοιαστείς για τους χαρακτήρες λίγο παραπάνω σε αντίθεση με το πρώτο που προσπαθουσε να περάσει τις πίστες με τους κακούς. Προφανώς δε μιλάμε για καμιά μεγάλη βουτιά στο τραυματισμένο ψυχισμό του Ρέικ άλλα έστω αυτό το λίγο που χρειάζεται για να δικαιολογήσει την ανιωθίλα του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το Extraction 2 είναι η καλύτερη ταινία δράσης που έιδαμε φέτος μετα το John Wick 4.

'Εχει νεύρο, σαματά, υπέρ-καλοστημένες σκηνές δράσης, σε κάνει να θέλεις και άλλο (που μάλλον θα το χεις), ενώ δε λείπουν και κάποιες εκπλήξεις απο νέους χαρακτήρες.

Προσοχή δε πάμε να δούμε Σκορσέζε. Εδώ στις 4 λέξεις, η αναλογία είναι 200 σφαίρες. Στο κομμάτι που του αναλογεί όμως είναι απολαυστικό και όλο το team πρέπει να πάρει τα εύσημα που παρέδωσε αυτό το action κομψοτέχνημα. Δυναμώστε την ένταση ,βάλτε το σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη και φτάνει πια με το TikTok! 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2023, 16:16
Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2023, 16:17
Τίτλος:
Extraction 2
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos