Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρακτορας που ξυπναει με μικρόφωνο στο κεφάλι του και μια βόμβα στα δόντια του προσπαθεί να προστατέψει ένα παιδί που κουβαλάει τη θεραπεία απο έναν ιό που μετατρέπει το κόσμο σε οξύθυμα ζόμπι.

Γνώμη: Το να διαβάζεις την υπόθεση του έργου και να περιμένεις βαθιά φιλοσοφικά νοήματα και ερμηνείες που καθηλώνουν ισοδυναμεί με τη πρόταση να δεί κάποιος ειδήσεις και να μη θέλει να πετάξει τη τηλεόραση στη θάλασσα απο τη θλίψη και τη πλύση εγκεφάλου που μας βομβαρδίζουν συνεχώς.

Αυτή είναι η ταινία, την αγοράζετε;

Μάλλον όχι.

Ο Kορεάτης σκηνοθέτης Byoung-gil Jung το 2017 παρέδωσε το δικό του Kill Bill με το τίτλο 'The Villainess' και για λίγες λεπτομέρειες δεν ταυτίστηκε με αριστούργημα στον τομέα της δράσης. Μια βιδωμένη νύφη,πράκτορες με σκοτεινά κίνητρα, καρτουνίστικοι κακοί, εκπληκτικές σκηνές μαχών, αλλά και μια παρουσίαση της ιστορίας που δε σ άφηνε να ευχαριστηθείς 100% την εμπειρία.

Άρα αδιάφοροι δε μπορούσαμε να είμαστε.

'Ελα όμως που στη προσπάθεια του ο δημιουργός να αφήσει το κοινό με το στόμα ανοιχτό με ένα δίωρο μονόπλανο δράσης ξεχνάει να βάλει σε τάξη όλα τα υπόλοιπα. Προφανώς να βλέπεις 120 άτομα με βρακιά να πλακώνονται στα μπουνίδια και τις ματσέτες σε μπιχλιασμένο χαμάμ, σε κάνει να πατας pause για να φορτώσεις junk food και να καλέσεις ότι φίλο έχεις λάτρη της μπιμουβιάς για μαζική απόλαυση που δυστυχώς το εγχείρημα μάλλον καταλήγει σε μούδιασμα και δεν είναι απο τη ζάχαρη.

Λόγω πρότερου βίου περιμένεις να δείς κάποια χορογραφημένη δράση και ένας εναντίον ενός martial arts σκηνές καλοδουλεμένες, αλλα η επιλογή εδώ είναι αποκλειστικά και αυστηρά χαοτική δράση με χρήση drone, πρώτου προσώπου αισθητική και το συνεργείο να τρέχει και αυτό με μηχανάκια και αμάξια πίσω από τον πρωταγωνιστή για να σου δώσει ενδοφλέβια την αδρεναλίνη.Το αποτέλεσμα όμως είναι η έκπληξη και το fun να έχει χαθεί μέσα στη πρώτη ώρα και να δίνει τη θέση του σε βαρεμάρα και ζαλάδα, παρά τα αμέτρητα stunts τα οποία γίναν με κόπο, αν εξαιρέσεις κάποιες στιγμούλες που το green screen βγάζει μάτια χειρότερο απο τα τζιτζίκια στο 'γραφείο' του Πρωθυπουργού στο τελευταίο διάγγελμα.

Ο πρωταγωνιστής Joo Won μοιάζει πιο άνιωθος απο ποτέ, ίσως επίτηδες λόγω του χάους κυριολεκτικά που επικρατεί στο κεφάλι του , δέν δείχνει όμως το χάρισμα που χρειάζεται για να σώσει λίγο το υπόλοιπο ναυάγιο του πράγματος.

Τώρα θέλετε να μιλήσουμε για πλοκή; Όποιος κατάλαβε τι έγινε να ειδοποιήσει και εμάς.

Παρόλο που ξεκινάει σαν κάτι απλό, καταλήγει σε  μια συνομωσία μεταξύ Βόρειας και Νοτίου Κορεάς με ολίγον CIA , Αμερικανούς πράκτορες που ερωτεύτηκαν και λιποτάκτησαν, με κερασάκι στη τούρτα μια ζόμπι αποκάλυψη που δεν είναι ακριβώς έτσι, θα χαρακτηρίζαμε το σενάριο μια σαλάτα επικών διαστάσεων.Στις ελάχιστες στιγμές παύσης που εμφανίζονται κάτι απίθανοι απο το πουθενά, λές εδώ είμαστε τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους, γεγονός που δεν γίνεται, αντιθέτως χειροτερεύει με αποτελεσμα στα 130 λεπτά άκρη δε βγαίνει.

Το εγχείρημα θυμίζει κάτι απο Hardcore Henry που ήταν εξαιρετικό, γρήγορο με πολύ ωραία δράση.

Όλα αυτά τα πολλαπλασίασε ο Κορεάτης επι εκατό και δυστυχώς μια υποσχόμενη ασιατική ταινία που ως γνωστόν οι τύποι εκεί δε τσιγγουνεύονται σε ένταση και αληθοφάνεια καταλήγει σε μια τεράστια φάρσα.

Διασκεδάζεις στο πρώτο μισό έως οι αντοχές σου να εξαντληθούν και να πείς, οκ καλή η πλακίτσα πάμε για κάτι πιο σοβαρό;

Πρώτη δημοσίευση: 22 Aug 2022, 14:00
Ενημέρωση: 22 Aug 2022, 14:00
Τίτλος:
Carter
Έτος: 
Διάρκεια: 
132
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Meet me in the bathroom

Meet me in the bathroom

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η αναγέννηση της σκηνής της Νέας Υόρκης στις αρχές του 21ου αιώνα, όπως τη...
23 λεπτά
The infernal machine

The infernal machine

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ένας απομονωμένος συγγραφέας βγαίνει από το κρυφτό όταν αρχίζει να λαμβάνει ατελείωτα γράμματα...
23 ώρες