Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Καθώς μια μυστηριώδης δύναμη αποδεκατίζει την ανθρωπότητα, μια νέα απειλή εμφανίζεται σ' αυτήν την ταινία με φόντο τη Βαρκελώνη από το σύμπαν του "Με τα Μάτια Κλειστά".

Άποψη: Tον Δεκέμβριο του 2018 το έξυπνο θρίλερ επιβίωσης “Bird Box” σημείωσε ρεκόρ προβολών και έγινε εκείνη την περίοδο ένα φαινόμενο pop κουλτούρας που γέννησε αμέτρητα memes, καθώς και το φοβερά διαταραγμένο Bird Box Challenge.

To spin-off του πρώτου γνήσιο blockbuster του Netflix που είχε πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock ήρθε με τον τίτλο “Bird Box: Barcelona” και αποτελεί μια προσπάθεια να επεκτείνει τον κόσμο του πρώτου και παράλληλα να κερδίσει ένα σημαντικό ποσοστό ισπανόφωνου κοινού της πλατφόρμας.

Η δράση -όπως καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο- έχει μεταφερθεί από την Καλιφόρνια στη Βαρκελώνη, και η Bullock έχει αντικατασταθεί από τον Mario Casas. Εδώ ο Casas υποδύεται έναν πατέρα, τον Sebastián, o οποίος όχι μόνο μπορεί να κοιτάξει τα παράξενα πλάσματα που ενθαρρύνουν την αυτοκτονία, αλλά προσπαθεί να κάνει και τους υπόλοιπους ανθρώπους να τα κοιτάξουν. Tο twist δείχνει ότι το δίδυμο σεναριογράφων-σκηνοθετών Alex και David Pastor κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να πάει την υπόθεση ένα βήμα παρακάτω και να δώσει ένα ψυχολογικό υπόβαθρο στις μυστηριώδεις δυνάμεις που ωθούν τον πληθυσμό σε αυτοκτονία. Αυτή τη φορά η δυναμική είναι διαφορετική και η ταινία μετατοπίζει περισσότερο την προσοχή μας στο πώς κάποιοι δέχονται τους επισκέπτες ως ευλογία και όχι ως κατάρα, κάνοντας έτσι και μια αναφορά στον κίνδυνο του τυφλού θρησκευτικού πάθους.

Ωστόσο, η ταινία φαίνεται να έχει φιλοδοξίες πέρα από τις δυνατότητές της, με αρκετές ελλείψεις στις συγκινήσεις που προσφέρει. Τόσο ο Mario Casas όσο και η Georgina Campbell είναι αποτελεσματικοί στις ερμηνείες τους χωρίς να έχουν, όμως, το sparkle της Bullock και την ευχέρειά της να δημιουργεί συναισθήματα ακόμα και από το τίποτα. Από την άλλη η προσπάθεια να εξηγηθεί το μυστήριο δεν πετυχαίνει, αντίθετα μέχρι το τέλος της ταινίας γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Η εξέλιξη της σχέσης του Sebastián με την κόρη του είναι αρκετά προβλέψιμη, το ίδιο και η συμπεριφορά του προς τους υπόλοιπους ανθρώπους που συναντάει στην πορεία του.

Γενικά, ενώ ξεκινάει δυνατά, η ταινία χάνει κάπως σύντομα το ενδιαφέρον της. Γι΄αυτό, θα την χαρακτηρίζαμε κατά βάση ως μια αχρείαστη συνέχεια του πρώτου “Bird box”, που όμως θα παρακολουθήσουμε σχετικά ανώδυνα από τη στιγμή που υπάρχει.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Aug 2023, 17:31
Ενημέρωση: 22 Aug 2023, 17:31
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Bird Box: Barcelona
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos