Σύνοψη: Miια 16χρονη κωφή κοπέλα και η οικογενειά της προσπαθύν να επιβιώσουν από τυφλά τρομακτικά ιπτάμενα τέρατα που απειλούν να εξοντώσουν την ανθρωπότητα βασιζόμενα στην ακοή τους. Πρέπει λοιπόν να κάνουν όλοι απόλυτη ησυχία.

Άποψη: Πολλά καλά έχει το Netflix, αλλά όλη αυή η υπερπληθώρα παραγωγής σειρών και (στην περίπτωσή μας) ταινιών, έχει αρκετές φορές σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίσει πολύ το επίπεδο και να θυμίσει εποχές… βιντεοκασέτας.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά για αυτό το κακό post-apocalyptic ταινιάκι που προσπαθεί κραυγαλέα και εντελώς αποτυχημένα να μιμηθεί το «A quiet place» του Τζον Κραζίνσκι (εκτός από την κεντρική ιδέα και σε αρκετές σκηνές), το οποίο με την σειρά του αποτέλεσε μια παραλλαγή και το πρόσφατο, μετριότατο «Bird Box», το οποίο τουλάχιστον συγκέντρωσε υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα βιαστικό και προχειροφτιαγμένο φιλμ από τον δημιουργό του πρώτου «Annabelle», σε συνδυασμό με ένα φτωχό και τρύπιο σενάριο από το δίδυμο που έγραψε το «Chernobyl Diaries» και που αδικεί το ταλαντούχο καστ (Στάνλεϊ Τούτσι, Μιράτα Ότο και η Κίρναν Σίπκα από το φρέσκο τηλεοπτικό hit «Chilling Advenures of Sabrina») που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, αλλά συχνά πυκνά δείχνει ξεκρέμαστο και χωρίς καθοδήγηση.

Αποφάσεις των πρωταγωνιστών που μοιάζουν αστείες, αναπάντεχες σκηνές βίας ελαφρώς κακώς μονταρισμένες και χωρίς συνοχή. Μια πλήρης σπατάλη του κινηματογραφικού χρόνου χωρίς να προχωρά η ιστορία και μια αποτυχημένη προσπάθεια για ένα δεύτερο επίπεδο απειλής με μια διαβολική αίρεση επιζώντων που προσπαθούν να δείξουν πιο απειλητικοί από τα εξωγήινα πτηνά (που μοιάζουν παρεπιπτόντως με baby Alien) και που οδηγούν σε μια άτσαλη τελικη σκηνή συμπλοκής.

Και κάτι τελευταίο: ναι, σύμφωνοι, η ιδέα «πουλιά επιτίθενται σε ανθρώπους» θα σας θυμίσει τα «Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Οκ και τώρα, ας σοβαρευτούμε. Προσπεράστε.

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2019, 15:00
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The silence
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Loudest Voice": Ράσελ Κρόου, θόρυβος, βαρεμάρα

Στην Αμερική το σκάνδαλο με τα όσα έγιναν στο Fox News με τον Roger...
1λεπτό

"Euphoria" season 1: "Οι έφηβοι τώρα"

Κάθε γενιά έχει την teen drama σειρά που προσπαθεί να εξηγήσει «πώς είναι οι...
1ώρα

Φεστιβάλ Βενετίας 2019: Ταινία έναρξης η "Αλήθεια" του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, εππιλέχθηκε ως ταινία έναρξης για το 76ο...
18 ώρες