Σύνοψη: Miια 16χρονη κωφή κοπέλα και η οικογενειά της προσπαθύν να επιβιώσουν από τυφλά τρομακτικά ιπτάμενα τέρατα που απειλούν να εξοντώσουν την ανθρωπότητα βασιζόμενα στην ακοή τους. Πρέπει λοιπόν να κάνουν όλοι απόλυτη ησυχία.

Άποψη: Πολλά καλά έχει το Netflix, αλλά όλη αυή η υπερπληθώρα παραγωγής σειρών και (στην περίπτωσή μας) ταινιών, έχει αρκετές φορές σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίσει πολύ το επίπεδο και να θυμίσει εποχές… βιντεοκασέτας.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά για αυτό το κακό post-apocalyptic ταινιάκι που προσπαθεί κραυγαλέα και εντελώς αποτυχημένα να μιμηθεί το «A quiet place» του Τζον Κραζίνσκι (εκτός από την κεντρική ιδέα και σε αρκετές σκηνές), το οποίο με την σειρά του αποτέλεσε μια παραλλαγή και το πρόσφατο, μετριότατο «Bird Box», το οποίο τουλάχιστον συγκέντρωσε υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα βιαστικό και προχειροφτιαγμένο φιλμ από τον δημιουργό του πρώτου «Annabelle», σε συνδυασμό με ένα φτωχό και τρύπιο σενάριο από το δίδυμο που έγραψε το «Chernobyl Diaries» και που αδικεί το ταλαντούχο καστ (Στάνλεϊ Τούτσι, Μιράτα Ότο και η Κίρναν Σίπκα από το φρέσκο τηλεοπτικό hit «Chilling Advenures of Sabrina») που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, αλλά συχνά πυκνά δείχνει ξεκρέμαστο και χωρίς καθοδήγηση.

Αποφάσεις των πρωταγωνιστών που μοιάζουν αστείες, αναπάντεχες σκηνές βίας ελαφρώς κακώς μονταρισμένες και χωρίς συνοχή. Μια πλήρης σπατάλη του κινηματογραφικού χρόνου χωρίς να προχωρά η ιστορία και μια αποτυχημένη προσπάθεια για ένα δεύτερο επίπεδο απειλής με μια διαβολική αίρεση επιζώντων που προσπαθούν να δείξουν πιο απειλητικοί από τα εξωγήινα πτηνά (που μοιάζουν παρεπιπτόντως με baby Alien) και που οδηγούν σε μια άτσαλη τελικη σκηνή συμπλοκής.

Και κάτι τελευταίο: ναι, σύμφωνοι, η ιδέα «πουλιά επιτίθενται σε ανθρώπους» θα σας θυμίσει τα «Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Οκ και τώρα, ας σοβαρευτούμε. Προσπεράστε.

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2019, 15:00
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The silence
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Black Mirror" season 5: Η πιο αδύναμη

Με το Bandersnatch να κάλυπτει το κενό προ μηνών, περισσότερο με το εντυπωσιακό αφηγηματικό...
7 ώρες

"Delhi crime" season 1: Πετυχαίνει τον σκοπό του

Το 2012 ήταν η χρονιά που  θα έφερνε μεγάλες αλλαγές στην Ινδία· ο κόσμος...
11 ώρες

Κέιτ Μπλάνσετ: «Δεν με πλησίαζε ο σύζυγος μου όταν έπαιξα τον Μπομπ Ντίλαν»

Η Κέιτ Μπλάνσετ αποκάλυψε πως η μεταμόρφωση της σε Μπομπ Ντίλαν το 2007 για...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
12807
Tulip
10602