Σύνοψη: Λος Άντζελες, 1993. Ο Ερβέ Βίλεσεζ, επιτυχημένος νάνος ηθοποιός στην δύση της καριέρας του, δίνει την τελευταία του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σάσα Τζέρβασι μία μέρα πριν αυτοκτονήσει, καταπονημένος πια από τα χρόνια προβλήματα υγείας λόγω της πάθησής του. Ο μικρόσωμος ηθοποιός λέει ένα αθόρυβο αντίο στον κόσμο ενώ άθελά του θα αλλάξει και την ζωή του Τζέρβασι.

Άποψη: Πολλοί ξέρουν τον σκηνοθέτη των “The Terminal” και “Hitchcock”, Σάσα Τζέρβασι, λίγοι όμως γνωρίζουν (ομολογούμε πως και εμείς δεν είχαμε ιδέα) για την τύχη που είχε ως νεαρός δημοσιογράφος να γνωρίσει από κοντά τον Γαλλο-Αμερικανό ηθοποιό Ερβέ Βίλεσεζ, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του στην ένατη ταινία James Bond με τίτλο “The Man with the Golden Gun” αλλά και από το “Fantasy Island”, και να εξασφαλίσει μία πολύ προσωπική αλλά και ανορθόδοξη μαρτυρία για την ταραχώδη ζωή του ηθοποιού από το Παρίσι μέχρι το Χόλυγουντ και από την ζωγραφική ως την ηθοποιία.

Ξεκινώντας αρκετά παραπλανητικά καθώς άνευ λόγου και αιτίας, ο χαρακτήρας του δημοσιογράφου υιοθετεί το όνομα Ντάνυ Τέιτ αντί για αυτό του σκηνοθέτη, η αφήγηση μας παρουσιάζει τον αλκοολικό-πλέον-νηφάλιο δημοσιογράφο και την επιβεβλημένη δουλειά που έχει αναλάβει για αυτήν την φαινομενικά απλή συνέντευξη. Ο άλλοτε Κρίστιαν Γκρέυ του “Fifty Shades of Grey” Τζέιμι Ντόρμαν δεν διστάζει να το παίξει άνετος και επιφανειακά ευγενικός μπροστά στο διαπεραστικό σχεδόν χαιρέκακο βλέμμα του Πίτερ Ντίνκλατζ, που είναι και ο μοναδικός που θα μπορούσε να αποδώσει τον πολυδιάστατο αυτόν ρόλο τόσο πειστικά και λόγω φυσιογνωμίας αλλά και λόγω ικανοτήτων. Χρόνια θαυμασμού και κρυφής φιλοδοξίας από την πλευρά του Ντίνκλατζ και του σκηνοθέτη για αυτήν την ταινία οδήγησαν σε μία ειλικρινή καταγραφή της άγνωστης ζωής του διάττοντα αυτού αστέρα του Χόλυγουντ που ακροβατούσε ανάμεσα στον χλευασμό και την αποδοχή του κοινού.

Το HBO στην παραγωγή μαζί με τον  Τζέρβασι μεταφέρουν την έκλυτη ζωή του Βίλεσεζ χωρίς να σπάνε το προσωπείο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Αντιθέτως, τονίζουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που φέρει ο νάνος με την στριγκή φωνή και την σπασμένη Αμερικάνικη προφορά παρά την προθυμία των ανθρώπων γύρω του να τον βοηθήσουν στην καριέρα του. Διαμέσου όμως της απρόσμενης χημείας των δύο πρωταγωνιστών υπονοείται η μοναξιά του Βίλεσεζ που στιγμιαία εξαφανίστηκε χάρη στον νεαρό δημοσιογράφο και τις λίγες στιγμές που πέρασαν μαζί.

Συμπαθητικά γυρισμένο χωρίς να ανεβάζει τους τόνους το “My Dinner with Herve” είναι ένα biopic σαν τα περισσότερα εκεί έξω  που δημιουργούνται προς τέρψιν του κοινού παρά για ένδειξη σεβασμού της προσωπικότητας την οποία πραγματεύονται, που εν προκειμένω είναι αρκετά σπαραξικάρδια για να μεταφερθεί στην οθόνη. Ο χαρακτήρας του Βίλεσεζ ωστόσο δεν είναι από εκείνους που θα σου κόψουν την ανάσα με το πάθος τους και την καλοπροαίρετη τρέλα τους ή που θα σε θαμπώσουν με την πολυεπίπεδη ψυχολογία τους. Οι προθέσεις των δημιουργών ήταν αγνές αλλά το περιεχόμενο λειψό.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Νοε. 2018, 16:29
Ενημέρωση: 12 Νοε. 2018, 16:29
Συντάκτης: 
Τίτλος:
My Dinner with Hervé (My Dinner with Hervé)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos