Girls against boys

Mετά από μια σειρά δυσάρεστων εμπειριών με άνδρες, η Σάε και η Λου θα συμμαχήσουν και θα πάρουν την εκδίκησή τους από το αντίθετο φύλο.
Girls against boys - κριτική ταινίας

B-movie chicks

Μην μπερδευτείτε με τον τίτλο! Δεν έχει καμία σχέση με τους Girls Against Boys που έρχονται φέτος στο Plissken festival ως headliners!

Η Ντανιελ Παναμπέικερ που είδαμε στο Piranha 3DD και στο Friday the 13th, επιστρέφει σε μια ακόμα splatterιά, αναδεικνύοντας τον εαυτό της ως ένα από τα πιο hot b-movie chicks –κορίτσια της διπλανής πόρτας. Στο συγκεκριμένο ταινιάκι σκηνοθεσίας Austin Chick, η Παναμπέικερ υποδύεται μια ‘chick’ που τρώει άκυρο από τον παντρεμένο γκόμενο, βγαίνει έξω με άγνωστη νεαρά για να τα σπάσει και να πνίξει το δάκρυ της, βιάζεται από νεαρό που γνωρίζει και καταλήγει μαζί με την καινούρια της φιλενάδα και μαζί με όλα τα υπαρξιακά τους προβλήματα να κλέβουν πιστόλι από μπάτσο και να... βαράνε όποιον άνδρα βρουν στο διάβα τους. Με κάθε όπλο και μέσο. Σε κάθε ευκαιρία. Με γκάνια, με σπαθιά σαμουράι (από τις λίγες καλές στιγμές της ταινίας), με χειρουργική λεπτομέρεια. Γρήγορα ή αργά και βασανιστικά. Έτσι, για εκδίκηση.

Κλασσικό αμερικάνικο rape&revenge exploitation φιλμάκι από αυτά που –αν είσαι φάν του είδους- έχεις φάει με το κουτάλι: γυναίκα βιάζεται, γυναίκα επιβιώνει, γυναίκα τιμωρεί-βασανίζει-σκοτώνει. Το συγκεκριμένο είναι τόσο προβλέψιμο που ανά πάσα στιγμή γνωρίζεις τι θα συμβεί την επόμενη, ενώ τα σεναριακά κενά είναι τόσο μεγάλα που παραπέμπουν σε πινακίδα... ‘Mind the gap’. Η σκηνοθεσία αδιάφορη, οι ερμηνείες από υπερβολικές μέχρι ερασιτεχνικού επιπέδου, αλλά θα μου πεις, όταν μιλάμε για splatter, ο λαός θέλει αίμα, όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Φυσικά δε θα περάσεις άσχημα, άσε που τις δυο γυναικείες πρωταγωνιστικές παρουσίες, αδιάφορες δε τις λες με τίποτα, ωστόσο μπορείς να ζήσεις και χωρίς το ‘Girls against boys’.

ΥΓ: Λαμπρή στιγμή όταν ακούγεται το ‘She’s lost Control’ των Joy Division με τις πρωταγωνίστριες να είναι χαμένες στον κόσμο τους..

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιαν. 2014, 18:26
Ενημέρωση: 13 Ιαν. 2014, 18:26
Τίτλος:
Girls against boys (Girls against boys)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos