Σύνοψη: Δύο αδέρφια εφήβων μαζί με τον φίλο τους και τον πατέρα τους νοικιάζουν για το σαββατοκύριακο μια γραφική καλύβα στο δάσος. Από τις πρώτες κιόλας ώρες ανακαλύπτουν ότι η μυστηριώδης γειτόνισσά τους εγκλωβίζει ανθρώπους σπίτι της ώστε να τους ταΐσει στην οικογένειά της η οποία υπό άγνωστες συνθήκες έχει μετατραπεί σε ζόμπι.

Άποψη: Η χαρά είναι σίγουρα μεγάλη όταν ξεπετιούνται ταινίες σαν το “Dead Shack” από το πουθενά, χωρίς να έχει γίνει πάταγος για αυτές ακόμα και αν το περιεχόμενο και το κοινό στο οποίο στοχεύουν είναι ιδιαίτερο. Η Καναδική αυτή παραγωγή του 2017 βάζει στο επίκεντρο της μία παρέα εφήβων και απέναντί τους στήνει μια οικογένεια από ζόμπι. Κατά συνέπεια το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα easy going οικογενειακό horror που μπορεί να διασκεδάσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Αν και στην αρχή δείχνει σημάδια ερασιτεχνίας η μελετημένη φωτογραφία του “Dead Shack” δεν αργεί να τραβήξει την προσοχή σου και να εγείρει την περιέργειά σου για την πορεία, έχοντας πάντα επιφυλάξεις για την ποιότητα που θα συναντήσεις. Ευτυχώς, η ιστορία εκπλήσσει ευχάριστα κυρίως λόγω των νέων οι οποίοι είναι αδέξιοι και λίγο κάφροι αλλά ατρόμητοι και αρκετά εύστροφοι ώστε να γίνονται συμπαθητικοί, ακόμα και στις κακές στιγμές τους. Ωστόσο το χάος των ζόμπι που έχουμε συνηθίσει από τα μεγάλα στούντιο δεν υπάρχει (τα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο 3 ζόμπι και την δραματική μητέρα που μάχεται να τα υπερασπιστεί) και στην θέση του βρίσκουμε μία οικογενειακή τραγωδία που καταφέρνει να αποδώσει το κλίμα της επικινδυνότητας ακόμα και με τα λίγα μέσα που έχει. Αποκορύφωμα το επικό πόστερ που σε ξεσηκώνει το λιγότερο.

Ανεξάρτητα όμως από το τι λειτούργησε καλά και τι όχι, γιατί υπάρχουν και αδύναμες στιγμές, το πρωτόγνωρο με το “Dead Shack” είναι ότι αποτελεί το “βάπτισμα πυρός” του σκηνοθέτη Πίτερ Ρικ αλλά και των σεναριογράφων αφού οι προηγούμενες δουλειές τους είναι κυρίως στο animation κομμάτι του κινηματογράφου. Με το “Dead Shack” κάνουν μία αξιοπρεπέστατη είσοδο στο genre την οποία και επιβάλλεται να δείτε, ειδικά αν είστε φαν του είδους.  Η μικρή διάρκεια δεν θα σας εμποδίσει να εκτιμήσετε την δουλειά αυτών των Καναδών. 

Πρώτη δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2018, 20:40
Ενημέρωση: 4 Σεπτεμβρίου 2018, 20:40
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Dead Shack (Dead Shack)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
4 ώρες