Σύνοψη: Ο Alex Truelove (Daniel Doheny) είναι ένας νευρωτικός, αστείος, και εν μέρει nerd νεαρός, που γνωρίζει την Claire (Madeline Weinstein), η οποία από καλύτερη του φίλη, γίνεται η κοπέλα του. Ο Alex όμως αρνείται να προχωρήσει στη σχέση τους, και παραμένει παρθένος, κάτι το οποίο η Claire, αλλά και ο καλύτερος του φίλος Dell (Daniel Zolghadri), προσπαθούν να αλλάξουν. Δημοφιλής στο σχολείο του (είναι πρόεδρος του μαθητικού συλλόγου), άριστος μαθητής, ονειρεύεται να πάει στο Πανεπιστήμιο Columbia και κάποια μέρα να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Κοινώς, τα έχει προγραμματίσει όλα, εκτός από το γεγονός ότι είναι gay.

Άποψη: Το Alex Strangelove είναι μια coming of age ταινία, η οποία ασχολείται με το coming out του πρωταγωνιστή της. Αναγκαστικά ο θεατής θα το συγκρίνει με το πρόσφατο Love,Simon που είδαμε στις ελληνικές αίθουσες, καθώς και οι δύο ταινίες καταπιάνονται με το ίδιο θέμα, και είναι και δύο εξίσου εξαιρετικά γλυκιές. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε μία ταινία με τόσα νέα παιδιά και τόσες πολλές ‘κακές’ λέξεις (δηλαδή βρισιές). Για αυτό και δεν είναι PG-13, και για αυτό μας θύμισε λίγο τους εαυτούς μας όταν πηγαίναμε και εμείς σχολείο και κυρίως, για αυτόν τον λόγο οι διάλογοι φαντάζουν αληθινοί: ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Craig Johnson (The Skeleton Twins) έχει γράψει ένα σενάριο στο οποίο οι κουβέντες των εφήβων είναι πραγματικά εφηβικές. Επιπροσθέτως, ο Johnson δημιούργησε μία ταινία, η οποία είναι φανερά επηρεασμένη από τις 80’s εφηβικές ταινίες του John Hughes (The Breakfast Club) και μέσα στην ταινία κιόλας ακούμε την Claire να κάνει αναφορά στο Sixteen Candles. Παρ’όλα αυτά, ο Johnson πατώντας σε αυτή την δομή, δημιουργεί μία μοντέρνα εφηβική queer ιστορία.

Η ταινία αγγίζει πολλά γεγονότα, τα οποία είναι καθοριστικά και για τους straight και τους gay εφήβους. Για παράδειγμα, βλέπουμε την πρώτη φορά που ο Alex και η Claire θα προσπαθήσουν να κάνουν σεξ, και η ταινία φροντίζει να υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι και για τους δυο. Το γεγονός ότι η Madeline Weinstein που υποδύεται την Claire, είναι ένα καταπληκτικό ταλέντο, σίγουρα βοηθάει, αλλά και ο Doheny που υποδύεται τον Alex δείχνει μεγάλη προοπτική. Επίσης, όταν ο Alex γνωρίζει σε ένα πάρτυ έναν λίγο μεγαλύτερο ηλικιακά gay νεαρό, σχεδόν συναισθανόμαστε αυτήν την εφηβική αγωνία που υπάρχει όταν γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει. Ιδίως, όταν ο Elliott καλεί τον Alex σε μία συναυλία, βλέπουμε τον Alex να κοιτά γύρω του και να βλέπει ένα ζευγάρι ανδρών να φιλιούνται, και αισθανόμαστε προς στιγμήν, πόσο ο Alex θα ήθελε να καταφέρει και αυτός, χωρίς ενοχές, να μπορεί να εκφράζεται έτσι.

Παρ’όλα αυτά, η ταινία προφανώς και ασχολείται με τον Alex να πασχίζει με την ταυτότητά του, και έτσι έχουμε ορισμένες κωμικές σκηνές στις οποίες ο Alex φωνάζει τα κορίτσια “sluts” και αναφέρεται στα γυναικεία στήθη ώς “honkers” ή “tits.” Γενικότερα, είναι σχεδόν πειστικός όταν υϊοθετεί το εφηβικό ανδρικό στερεότυπο: πίνει μπύρες, βρίζει, μιλάει για «γκομενάκια» και προσπαθεί να κάνει σεξ με μία κοπέλα, χωρίς επιτυχία. Βέβαια, το σχολικό περιβάλλον του Alex είναι χωρίς ίχνος ομοφοβίας ή bullying, κάτι που θεωρήσαμε αρκετά ουτοπικό. Γενικά, το Alex Strangelove, με αυτόν τον Stanley Kubrick-ιανό τίτλο του, είναι άλλη μία πολύ ευχάριστη εφηβική ταινία, στην οποία βλέπουμε εφήβους να παλέυουν με την ταυτότητά τους, να κυνηγούν τα ονειρά τους, να ραγίζει η καρδιά τους για πρώτη φορά, αλλά και να ερωτεύονται για πρώτη φορά. Το Alex Strangelove μπορείτε να το βρείτε στο Netflix, και αν το παρακολουθήσετε, σίγουρα θα το ευχαριστήθείτε.

Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2018, 17:37
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Alex Strangelove (Alex Strangelove)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463