Σύνοψη: Ο Christian, ένας Δανός αστυνομικός, βρίσκεται σε περιπολία με τον μεγαλύτερο ηλικιακά συνάδελφό του, Lars όταν τους ειδοποιούν για μια υποτιθέμενη οικιακή διαταραχή και αποφασίζουν να πάνε. Πολύ γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για μια πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση με συνέπειες για όλους.

Άποψη: Το Domino είναι –αν και καθόλου δεν φαίνεται- η νέα ταινία του Brian De Palma. Οι συστάσεις για τον σκηνοθέτη είναι περιττές, δεν ξεχνάμε τις ταινίες του: από το Scarface ως τους Untouchables.

Ωστόσο, εδώ ο De Palma είναι σχεδόν αόρατος καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά η σκηνοθετική του σφραγίδα. Το Domino είναι ένα άκρως βαρετό και κοινότοπο θρίλερ χωρίς κάποια ιδιαίτερη κατεύθυνση.

Η ιστορία παρότι θα μπορούσε να έχει ένα ενδιαφέρον, καταλήγει εντελώς αδιάφορη. Πολλές μικρές παράλληλες ιστορίες που κόβονται απότομα και δεν ολοκληρώνονται ποτέ, αφήνοντας τον θεατή να αναρωτιέται μήπως έχασε κάτι σημαντικό από την πλοκή. Παράλληλα οι αποκαλύψεις σε αυτές τις δευτερεύουσες ιστορίες αντί να προσδίδουν ενδιαφέρον και βάθος στην ταινία, την κάνουν επιφανειακή και φλύαρη που απλώς αναζητά τρόπους για να «γεμίσει» τον χρόνο της. Η κορύφωση της πλοκής δεν έρχεται ποτέ, ακόμη και όταν συμβαίνουν σημαντικά για την ιστορία γεγονότα.

Ο ίδιος ο De Palma έχει αναφέρει σε διάφορες συνεντεύξεις ότι δεν θεωρεί το Domino δική του ταινία και ότι είναι μια από τις χειρότερες εμπειρίες που είχε, μετά από πλήρη ασυνεννοησία με τους Δανούς παραγωγούς του φιλμ.

Αυτή ακριβώς είναι και η συνολική αίσθηση που αφήνει η ταινία: τίποτα δεν είναι όπως θα έπρεπε και κανείς δεν είναι πεπεισμένος ότι έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Η προχειρότητα, η βιασύνη και η επιφανειακή προσέγγιση διαφαίνονται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της ταινίας και σε όλες τις πτυχές της, από τις ερμηνείες των ηθοποιών μέχρι τη σκηνοθεσία.

Σίγουρα το Domino δεν αποτελεί μια αντιπροσωπευτική ταινία του Brian De Palma και σίγουρα δεν είναι από τις ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε. Skip it!

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2020, 17:44
Ενημέρωση: 31 Ιουλίου 2020, 17:44
Τίτλος:
Domino
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos