Girl in progress

Μια έφηβη, η Ansiedad κάνει τη δική της επανάσταση απέναντι στη µητέρα που κι εκείνη δείχνει να µην έχει ενηλικιωθεί ποτέ. Έγκυος στα 17 της, εκτός σπιτιού από την εφηβεία της, χωρίς απολυτήριο λυκείου, ανύπαντρη προσπαθεί να τα καταφέρει µε δουλειές του ποδαριού.
Girl in progress - κριτική ταινίας

Μόνο για την Εύα

Η Εύα Μέντες είναι η κοπέλα του Ράιαν Γκόσλινγκ. Στα της ταινίας τώρα, η Μέντες είναι μια single mother που παλεύει καθημερινά για τη ζωή της κόρης της, ενώ παράλληλα αμφιταλαντεύεται με τους έρωτές της. Αν προσθέσει κανείς σε αυτά δουλειές εκτός σπιτιού, δουλειές εντός σπιτιού, λογαριασμούς κ.λ.π., το μυαλό της μάνας Γκρέις, είναι τρελαμένο με αποτέλεσμα να μη δίνει στη μικρή την σημασία που θα ήθελε η τελευταία.

Έτσι, η μικρή απογοητευμένη από την –ποτέ και πουθενά- μάνα της και αντιθέτως εμπνευσμένη από τη δασκάλα της (Πατρίσια Αρκέτ σε ρόλο δασκάλας!) αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της και να ενηλικιωθεί πιο σύντομα. Όμως στο δρόμο προς την ενηλικίωση, θα μάθει ότι τίποτα δεν είναι ρόδινο όταν μεγαλώνεις..γιατί κάπου εκεί στο δρόμο φεύγει η αθωότητα και η ανεμελιά και έρχεται η ευθύνη των πράξεων και των επιλογών μας (συγκλονίστηκες από την πρωτοτυπία, το ξέρω). Έτσι το «μεγάλο μας κορίτσι» η Μέντες θα κινδυνεύσει να χάσει από την επιπολαιότητά της την κόρη της και το «μικρό κορίτσι» θα κυνδυνεύσει να χάσει τον εαυτό της, την καλύτερή της φίλη και την υπόληψη του σχολικού της περίγυρου.

Κλισεδιάρικη, δακρυβρεχτη, προβλέψιμη ταινία με προφανές χάπι έντ, που απορώ πως κέρδισε βραβεία..αν εξαιρέσεις την καλή σχετικά ερμηνεία της μικρής Σιέρα Ραμίρεζ. Αλήθεια, γιατί βγαίνουν ακόμα τέτοιου είδους ταινίες; Αν είσαι αγοράκι και σου αρέσει η Μέντες δε σε αδικώ... Μπορείς να δεις εναλλακτικά το Holy Motors, το The spirit, το The Training Day, το The Other Guys, το 2 Fast 2 Furious, το Once Upon a time in Mexico. Μή χάνεις το χρόνο σου.

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2013, 21:36
Ενημέρωση: 5 Ιουλίου 2013, 21:36
Τίτλος:
Girl in progress (Μεγάλα κορίτσια)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos