Girl most likely

Μια αποτυχημένη θεατρική συγγραφέας στη Νέα Υόρκη, αναγκάζεται να κάνει την ταπεινωτική κίνηση και να επιστρέψει πίσω στο πατρικό της στο New Jersey όπου την περιμένουν η εκκεντρική μητέρα της και ο μικρότερος αδελφός της.
Girl most likely - κριτική ταινίας

Οι γυναίκες είναι τρελές...

Το Girl Most Likely ενώ έχει ένα καλό στήσιμο και αξιόλογο καστ έχει και πολλές αδυναμίες που ισοδυναμούν αν δεν υπερισχύουν των δυνατοτήτων του.

Η ταινία ακολουθεί την Imogene (Kristen Wiig), μια ντεκαβλέ μίζερη 30χρονη γυναικομπεμπέκα. Η επιτυχημένη μέχρι προσφάτως θεατρική συγγραφέας, Imogene, είναι σε μεγάλη ύφεση. Μετά από μία ψεύτικη απόπειρα αυτοκτονίας, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, καταλήγει υπό την επίβλεψη της τζογαδόρου μητέρα της (Annette Bening). Η Imogene παρά τη θέλησή της θα αποχωριστεί προσωρινά τις ανέσεις της Νέας Υόρκης, και θα εγκατασταθεί στο μέρος που μεγάλωσε και μισεί με πάθος, το New Jersey. Στο σπίτι εκτός από τον μικρότερο αδελφό της Ralph (Christopher Fitzgerald), ζει και το νέο αμόρε της μητέρας της που ίσως είναι πράκτορας της CIA (Matt Dillon) και ένα ακόμη νέο αγόρι (Darren Criss), ο οποίος είναι ενοικιαστής της παλιάς κρεβατοκάμαρα της! Η Imogene εκεί θα πρέπει να χαλαρώσει, να τα βρει με τον εαυτό της και να χαράξει μια νέα πορεία για να ξεκολλήσει από τον πάτο.

Δύσκολο. Η Wiig, η οποία είναι γνωστή για τον εκκεντρικό και εξωφρενικό της χαρακτήρα (Saturday Night Live, Bridesmaids), μέσα από την Imogene πρέπει να υποδυθεί την πιο νορμάλ, σε μια παρα-νόρμαλ οικογένεια. Η Imogene είναι γκρινιάρα, εγωίστρια, παράλογη αλλά από την άλλη, κολώνα του σπιτιού. Ο ρόλος δεν ήταν κομμένος και ραμμένος πάνω της, και αν και γινόταν υπερβολική κάποιες στιγμές, η Wiig κατάφερε να μας κάνει να μπούμε στο χαοτικό μυαλό της ηρωίδας!

Ο Dillon και η Bening (The Kids Are All Right) δίνουν ότι καλύτερο τους απομένει στους ρόλους-καρικατούρες που τους έχουν ανατεθεί, αλλά και ο Fitzgerald κάνει πολύ καλή δουλειά, ως ο ιδιαίτερα περίεργος μικρότερος αδελφός της Imogene. Σχόλια για το σενάριο και την σκηνοθεσία δεν υπάρχουν ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Η ταινία, αν και σχετικά μικρού budget, καταφέρνει να ξεπεράσει άλλες εκατομμυρίων παρότι δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο. Για να είμαι δίκαιη, υπάρχουν αρκετές αστείες στιγμές στο έργο. Εάν δεν υπήρχε αυτή η κουραστική εναλλαγή indie-δράματος και κωμωδίας όλα θα ήταν καλύτερα.

Πρόκειται για μια ιστορία μιας γυναίκας που έχει ευρύτερα προσωπικά ψυχολογικά ζητήματα και ενώ πάει να σου τα παρουσιάσει με μαύρο χιούμορ και κωμικοτραγικά σκηνικά, μετά προσπαθεί να σε πιάσει στο φιλότιμο με την κλισέ συγκινητική συμφωνία και μελαγχολική σκηνή μέχρι εκεί που ελπίζεις σε μια κακή κατάληξη για να αλλάξει τουλάχιστον η ταινία 360 μοίρες. Εν τέλει μία κατάληξη θα έρθει μέσα στα 103 λεπτά της ταινίας: ότι οι γυναίκες είναι τρελές.

Ελίζα Χριστοδουλίδη

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2014, 19:42
Ενημέρωση: 1 Ιουλίου 2014, 20:32
Τίτλος:
Girl most likely (Καμία δεν είναι τέλεια)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos