Η πραγματική ιστορία του πρωταθλητή του μποξ Vinny Pazienza, ο οποίος μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, τραυματίζει τον λαιμό του και κινδυνεύει να μην περπατήσει ξανά, πόσω μάλλον να ξαναβρεθεί στο ρινγκ, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τον Ben Younger να υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας Bleed for this. Ο Pazienza (Miles Teller) όχι μόνο αψήφησε τις οδηγίες των γιατρών, μα κόντρα σε όλα, άρχισε να προπονείται ξανά, με τη βοήθεια του πρωπονητή του, Kevin Rooney (στην ταινία ερμηνεύεται από τον αγνώριστο Aaron Eckhart) και μετά από 18 μήνες αποκατάστασης και προπονήσεων, καταφέρνει να επιστρέψει ενεργός, νικώντας μάλιστα και στον πρώτο αγώνα του μετά το ατύχημα.

Κι ενώ η ταινία πάει καλά από θέμα ερμηνειών -τόσο ο Teller και ο Eckhart είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους- κάπου χάνει την δυναμική που θα έπρεπε να έχει μία τέτοια ιστορία. Λες και προσπαθεί υπερβολικά να δημιουργήσει κάτι που εξαρχής της λείπει και ταυτόχρονα να συγκαλύψει το γεγονός πως είναι γεμάτη κλισέ. Το φταίξιμο δεν μπορεί να αποδοθεί όμως στην ίδια την ιστορία, η οποία είναι αν μη τι άλλο αφορμή έμπνευσης. Ο Pazienza ξεπέρασε τον εαυτό του και αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση. Γιατί όμως η ταινία δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν;

Από τα θετικά της πάντως είναι το χιούμορ του σεναρίου αλλά και ένας καλός ρυθμός που κρατάει τον θεατή. Ακόμα και κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία σχέση ή ενδιαφέρον με το μποξ, θα αντέξει να βλέπει τον Miles Teller να πέφτει και να ξανασηκώνεται. Αλλά δεν θα πάρει και πολλά από αυτή. Ίσως το μεγαλύτερο όφελος είναι πως, έστω και έτσι, η ιστορία του Vinny Pazienza κοινωνείται στους θεατές.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2017, 21:17
Ενημέρωση: 4 Ιουλίου 2017, 21:17
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Bleed for this (Η δύναμη του πρωταθλητή)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα