Ζακλίν Λέντζου: Μια Ελληνίδα στην Berlinale 17!

Δημοσίευση: 13 Φεβ. 2017, 07:22
Συντάκτης:

Η Ζακλίν Λέντζου δεν είναι καινούργια στην Berlinale, αφού μετά την αποφοίτησή της με έπαινο από το London Film School, είχε συμμετάσχει στην ειδική ενότητα Berlinale Talents. Φέτος, επιστρέφει στο Βερολίνο, αλλά αυτή τη φορά ως υποψήφια στο Διαγωνιστικό Ταινιών μικρού μήκους Berlinale Shorts με τη νέα της ταινία “Hiwa”.

23 ταινίες μικρού μήκους από 19 χώρες θα αναμετρηθούν για τη Χρυσή και την Ασημένια Άρκτο της συγκεκριμένης ενότητας, το βραβείο Audi Short Film Award με χρηματικό έπαθλο € 20,000 και μια υποψηφιότητα στα European Film Awards.

Σε μίνι συνέντευξή της στα πλαίσια του Berlinale Shorts, η Λέντζου μίλησε για το “Hiwa” και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Αρχικά, δήλωσε ότι με το “Hiwa” επιθυμεί να παρουσιάσει την Αθήνα, την πόλη στην οποία μεγάλωσε, με έναν διαφορετικό, εξωτικό τρόπο που θα εκπλήξει ακόμα και όσους την έχουν επισκεφτεί. Σε δεύτερο και ουσιαστικότερο επίπεδο, φιλοδοξεί να μεταφέρει στον κινηματογράφο μια ονειρική εμπειρία, μιας και τη συναρπάζει το κόνσεπτ των ονείρων. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι σκοπός της είναι να απεικονίζει όνειρα, όσο σκληρά ή άσχημα κι αν είναι, ενώ η πλειοψηφία των ταινιών τείνει να τα ωραιοποιεί.

Αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε να γράφει και να σκηνοθετεί ταινίες στα 15 της, με το κινηματογραφικό της ξεκίνημα να συμπίπτει σύμφωνα με την ίδια με την έναρξη του ταξιδιού της από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Με την πρώτη της επαγγελματική ταινία “Thirteen Blue”, η οποία ήταν και η πτυχιακή της στο London Film School, ταξίδεψε για πρώτη φορά σε φεστιβάλ και μπήκε για τα καλά στον χώρο του κινηματογράφου.

Το 2017 ευελπιστεί να συγκεντρωθεί πλήρως στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, να ταξιδέψει ανά τον κόσμο για να προβάλει τις ταινίες της και να ολοκληρώσει δύο βιβλία!

Πολυάσχολη και ταλαντούχα, της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos