Βerlinale 19: Η Juliette Binoche Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2018, 15:50
Συντάκτης:

Ο Juliette Binoche θα αποτελέσει την Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής για την 69η Berlinale, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ πριν λίγα λεπτά.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Juliette θα αποτελέσει την Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής μας για την φετινή διοργάνωση. Διατηρούμε μια μακροχρόνια σχέση μαζί της, μας έχει τιμήσει πολλές φορές με την παρουσία της και πολύ περισσότερο τώρα που επιστρέφει σε ένα ξεχωριστό πόστο», σχολίασε ο Διευθυντής της Berlinale, Dieter Kosslick.

«Σας ευχαριστώ τόσο πολύ γι’αυτή την τρομερή τιμή, σημαίνει τα πάντα για εμένα! Ανυπομονώ να συναντήσω τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και να διεκπεραιώσω την αποστολή μου με ενδιαφέρον και χαρά», ήταν το σχόλιο της 54χρονης Παριζιάνας σταρ.

Οι δύο πρώτες επισκέψεις της Binoche στο Βερολίνο ήταν για ταινίες του Λεό Καράξ: το Mauvais Sang προβλήθηκε στο διαγωνιστικό του 1987, ενώ το The Lovers On The Bridge, στο Forum το 1992. Το 1997, ο Άγγλος Ασθενής του Άντονι Μιγκέλα απέσπασε την Αργυρή Άρκτο, ενώ το Chocolat του Λάσε Χάλστρομ προβλήθηκε στο διαγωνιστικό το 2001, όπως και το Country Of My Skull του Τζον Μπούρμαν το 2004.

Έχει και συνέχεια: το 2012, το Elles της Μαλγκορζάτα Σουμόβσκα προβλήθηκε στο Panorama, ενώ την επόμενη χρονιά, το Camill Claudel του Μπρούνο Ντιμόν το είδαμε στο διαγωνιστικό και το 2015, ταινία έναρξης αποτέλεσε το Endless Night της Ιζαμπέλ Κοϊξέ.

Το 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί 7-17 Φεβρουαρίου 2019, το MOVE IT θα βρεθεί εκεί με την πολυπληθέστερη αποστολή για ελληνικό μέσο και θα σας μεταφέρει για 9η συνεχή χρονιά όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις αίθουσες της αγαπημένης μας ευρωπαϊκής πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2018, 15:50
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι μέρες... εθνικής υπερηφάνειας συνεχίζονται και στα Οσκαρ! Το...
1λεπτό
H επιστροφή της Κέιτ Μπλάνσετ στο σανίδι του θεάτρου...
2 ώρες
BOX OFFICE
Aναπάντεχα θα έλεγε κανείς, το "Aστερίξ και το μυστικό...
13 ώρες