Το Φεστιβάλ Βερολίνου καταργεί τις διακρίσεις φύλων στα βραβεία ερμηνείας

Δημοσίευση: 24 Aug 2020, 15:17
Συντάκτης:

To Φεστιβάλ Βερολίνου ενημέρωσε για τις προθέσεις του όσον αφορά για την 71η διοργάνωση που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ 11-21 Φεβρουαρίου 2021.

<a href="/festival-thessalonikis/festival-thessalonikis-kai-berlinale-timoyn-ton-dimitri-eipidi/64111">Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Berlinale τιμούν τον Δημήτρη Εϊπίδη</a>ΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Berlinale τιμούν τον Δημήτρη Εϊπίδη

Η προσεχής Berlinale προετοιμάζεται για να διεξαχθεί στην φυσική της μορφή, στις αίθουσες δηλαδή, με μόνη εξαίρεση το κομμάτι της Αγοράς, το οποίο σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε υβριδική μορφή που θα περιλαμβάνει φυσικό και online περιβάλλον διεξαγωγής. Προφανώς και θα ληφθούν αυστηρά υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενώ θα γίνουν και αλλαγές στην δομή του φεστιβάλ και τον προγραμματισμό των φιλμ που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

«Τα φεστιβάλ και οι αγορές είναι αφορμές για συνάντηση και επικοινωνία. Συνθήκη που αφορά τόσο το κοινό, αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου και που είναι τόσο μοναδική, αλλά και ιδιαίτερα σημαντική. Και μια ανάγκη για αναλογική εμπειρία απόλαυσης της τέχνης που θεριεύει ειδικά σε καταστάσεις έκτακτες και δυσοίωνες, όπως αυτή που διανύουμε με την πανδημία του Covid-19. Μας ικανοποιεί το γεγονός πως σταδιακά αρκετά φεστιβάλ προσπαθούν να λειτουργήσουν σε φυσική μορφή και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία», ήταν το σχόλιο του διευθυντικού διδύμου της διοργάνωσης που αποτελούν ο Κάρλο Τσατριάν και η Μαριέτ Ρίσενμπεκ, οι οποίοι ανακοίνωσαν και μια αλλαγή στα βραβεία ιδιαίτερα σημαντική.

Για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ του 2021, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν θα δίνεται ξεχωριστό βραβείο ανδρικής και βραβείο γυναικείας ερμηνείας, αλλά ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ βραβείο ερμηνείας πρώτου ρόλου και άλλο ένα βραβείο β’ ρόλου, ανεξαρτήτως φύλου.  

Ένα παράδειγμα που καλό θα είναι να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα φεστιβάλ, αλλά -γιατί όχι- και τα Όσκαρ!

Τέλος, στην κατηγορία Generation, θα διαγωνίζονται από εδώ και στο εξής μόνο μεγάλου μήκους ταινίας, διάρκειας τουλάχιστον 60 λεπτών.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos