Berlinale 2022: Τρεις Έλληνες ηθοποιοί στο Διαγωνιστικό Εncounters

Δημοσίευση: 19 Ιαν. 2022, 15:25
Συντάκτης:

H ελληνική «απόβαση» στο 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου, συνεχίζεται.

<a href="/festival-verolino/verlinale-2024-sta-skotadia-toy-arcadia-ta-fantasmata-einai-mesa-soy/69452">Βerlinale 2024: Στα σκοτάδια του Arcadia, τα φαντάσματα είναι μέσα σου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒerlinale 2024: Στα σκοτάδια του Arcadia, τα φαντάσματα είναι μέσα σου

Προηγήθηκαν χρονικά οι ταινίες «Βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου για το Generaion KPlus και «Memoir of a veering storm» της Σοφίας Γεωργοβασίλη στο Genaration 14Plus.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε το Διαγωνιστικό του τμήματος Encounters, με την ταινία «Η πόλη και η πόλη» των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πασσαλή να διεκδικεί το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Στο τμήμα Encounters όμως, θα δούμε και τρεις ηθοποιούς από την Ελλάδα που πρωταγωνιστούν σε ταινίες του Διαγωνιστικού: την Αγγελική Παπούλια, την Αριάν Λαμπέντ και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Η Αγγελική Παπούλια  (που συμπρωταγωνιστεί και στην ταινία "Η πόλη και η πόλη") μετέχει με το «A little love package» του Αργεντίνου Γκαστόν Σολνίκι, βραβευμένου στη Βενετία το 2016 με το Kékszakállú. Δεν είναι η πρώτη δουλειά της Ελληνίδας ηθοποιού σε μη ελληνική ταινία. Είχε προηγηθεί το θρίλερ «Amulet» της Ρομόλα Γκαράι (σου έχουμε γράψει γνώμη εδώ), ενώ έχει δανείσει την φωνή της σε έναν από τους χαρακτήρες του φανταστικού animation «Cryptozoo» που είδαμε στην περυσινή Berlinale. Την Αγγελική Παπούλια προσεχώς θα την δούμε επίσης στο «Patchwork» του Πέτρου Χαραλάμπους δίπλα στον Αντώνη Καφετζόπουλο, αλλά και στο «Human flowers of flesh» της Γερμανίδας Ελένα Βίτμαν, πλάι στον Ντενί Λαβάν.

Η Αριάν Λαμπέντ θα πρωταγωνιστεί στο «Flux Gourmet» του υπέροχου στυλίστα Βρετανού Πίτερ Στρίκλαντ των υποβλητικών «In fabric» & «Berberian Sound Studio» (στο οποίο είχαμε δει άλλη μια Ελληνίδα, την Τόνια Σωτηροπούλου), με τον Μάκη Παπαδημητρίου να κρατά έναν μικρό ρόλο. Σύμφωνα με την σύνοψη: «Τοποθετημένο σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στη μαγειρική και την διατροφική απόδοση, μια συλλογικότητα βρίσκεται μπλεγμένη σε αγώνες εξουσίας, καλλιτεχνικές βεντέτες και γαστρεντερικές διαταραχές…»

Συμπρωταγωνιστούν η Γκουέντολιν Κρίστι (GoT) και ο Άσα Μπάτερφιλντ (Sex education), ενώ την Αριάν Λαμπέντ μετά τα δύο «Souvenir» της Τζοάνα Χογκ και την σειρά «Trigonometry» της Αθηνάς Τσαγγάρη (που επίσης είδαμε στο Βερολίνο και σου γράψαμε σχετικά), θα την δούμε και στην σειρά «L’Opera» που στριμάρει αυτόν τον καιρό στο Cosmote TV και για την οποία γνώμη θα διαβάσεις μόνο στο MOVE IT.

Από το υπόλοιπο διαγωνιστικό τμήμα του Encounters για το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, ξεχωρίσαμε επίσης το «Coma», την επιστροφή του Μπερτράν Μπονελό (Pornographer, L’Apollonide, Saint Laurent) στη σκηνοθεσία. ‘Όλες τις ταινίες που μετέχουν φέτος, θα τις δείτε εδώ.

To 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται 10-20 Φεβρουαρίου 2022. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο εδικό section του ΜΟVE ΙΤ που ανανεώνεται συνεχώς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos