Berlinale 2022: Η ταινία έναρξης

Δημοσίευση: 12 Ιαν. 2022, 18:43

Λίγη ώρα μετά την οριστικοποίηση της φετινής του διεξαγωγής με φυσική παρουσία, έστω και κάπως συρρικνωμένο, το 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοίνωσε την ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης.

<a href="/tainies/egklima-moy/68282">Το έγκλημά μου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο έγκλημά μου

Θα είναι η «Peter von Kant» του Φρανσουά Οζόν (σε σεναριακή διασκευή του ιδίου) που βασίζεται στο αξέχαστο «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ του 1972. Πρωταγωνιστούν οι Ντενίς Μενοσέτ, Ιζαμπέλ Ατζανί και Χάνα Σιγκούλα, θα αποτελέσει μέρος του Διαγωνιστικού τμήματος και θα κάνει την διεθνή του πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου 2022 στο Berlinale Palast.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κάρλο Τσατριάν σχολίασε: «είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε ξανά τον Φρανσουά Οζόν στο φεστιβάλ και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την επόμενη έκδοση του φεστιβάλ μας με τη νέα του ταινία. Για τα φετινά εγκαίνια, αναζητούσαμε μια ταινία που θα μπορούσε να φέρει ελαφρότητα και λάμψη στη ζοφερή καθημερινότητά μας. Το «Peter von Kant» είναι ένα θεατρικό tour de force γύρω από την έννοια του lockdown που μιλά για την αγάπη, την ζήλια, την αποπλάνηση και το χιούμορ - πράγματι, όλα όσα κάνουν τη ζωή και την τέχνη να ενώνονται…»

Ο Φρανσουά Οζόν επιστρέφει στον Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Βερολίνου για έκτη φορά – 20 χρόνια αφότου το καστ του ως σύνολο κέρδισε την Αργυρή Αρκτο με την ταινία «8 Γυναίκες», η οποία θα προβληθεί επίσης φέτος στο πλαίσιο του αφιερώματος του φεστιβάλ στην Ιζαμπέλ Ιπέρ. Το 2019 ο Οζον τιμήθηκε με την Αργυρή Αρκτο από την Κριτική Επιτροπή για το «Θέλημα Θεού».

Ο Οζόν δήλωσε πως «είναι μεγάλη χαρά και τιμή που επιστρέφω στο Βερολίνο, όπου έχω μόνο υπέροχες αναμνήσεις, 22 χρόνια μετά την πρεμιέρα του «Water Drops on Burning Rocks», διασκευασμένο από τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου είναι το ιδανικό μέρος για να ανακαλύψετε τον Πίτερ φον Καντ, που γιορτάζει την εμμονή μου ως Γάλλος σκηνοθέτης με τη γερμανική κουλτούρα. Σας ευχαριστώ για την επιλογή».

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Βερολίνου που φέτος θα διεξαχθεί 10-16 Φεβρουαρίου, εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos