Berlinale 17 - Πολ Βερχόφεν σε Μάγκι Τζίλενχαλ: "Θες να κάνουμε adult movie?"

Δημοσίευση: 9 Φεβ. 2017, 17:42
Συντάκτης:

Επίσημο ξεκίνημα για τη φετινή Berlinale με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της κριτικής επιτροπής, η οποία φέτος έχει για πρόεδρο τον Paul Verhoeven και μέλη τους ηθοποιούς Diego Luna, Maggie Gyllenhaal και Julia Jentsch, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Wang Quan’an, την παραγωγό Dora Bouchoucha Fourati και τον εικαστικό Olafur Eliasson.

O Verhoeven είχε τα κέφια του από την αρχή, καθώς ρώτησε αν θα υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά και γέλασε όταν του υπέδειξαν τα ακουστικά που βρίσκονταν ακριβώς μπροστά του. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, οι περισσότερες ερωτήσεις είχαν τον ίδιο ως αποδέκτη και αφορούσαν την τελευταία του ταινία, “Elle”. Μίλησε για τα ευτράπελα που αντιμετώπισε προσπαθώντας να κάνει την ταινία στην Αμερική και τους λόγους που τον οδήγησαν τελικά στο να γυρίσει την ταινία στη Γαλλία και να πέσει στην αγκαλιά της Isabelle Huppert, με την οποία δήλωσε ερωτευμένος!

Δήλωσε ακόμα ότι υπάρχει έλλειψη χολιγουντιανών ταινιών που να απευθύνονται σε ενήλικες (τις αποκάλεσε “adult movies”) και όταν η Gyllenhaal είπε ότι το σινεφίλ κοινό είναι πεινασμένο για τέτοιου είδους ταινίες, ο Verhoeven της πρότεινε παιχνιδιάρικα να κάνουν μία μαζί!

Φυσικά, Gyllenhaal και Luna άφησαν αιχμές κατά του Donald Trump, με την πρώτη να ξεκαθαρίζει ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί Αμερικάνοι που αντιστέκονται στο νέο Πρόεδρο, ενώ ο Μεξικανός ηθοποιός δήλωσε ότι ήρθε στο Βερολίνο για να ερευνήσει πώς πέφτουν τα τείχη και να μεταφέρει τις πληροφορίες στη χώρα του. 

Τέλος, όταν ένας δημοσιογράφος από τη Ρωσία ρώτησε γιατί η Berlinale δεν συμπεριλαμβάνει ρώσικες ταινίες στο διαγωνιστικό της κι αν οι λόγοι είναι πολιτικής φύσεως ή απλά δεν τους αρέσει ο κινηματογράφος της χώρας, ο Verhoeven απάντησε αποστομωτικά ότι του αρέσει... ο Sergei Eisenstein!

Πρώτη δημοσίευση: 9 Φεβ. 2017, 17:42
Ενημέρωση: 9 Φεβ. 2017, 17:42
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos