Berlinale 15: "Wacken 3D" - REVIEW

Δημοσίευση: 12 Φεβ. 2015, 15:53
Συντάκτης:

Μεταλλικό κάψιμο μεγατόνων

Γερμανοί μεταλλάδες κάνουν ηλιοθεραπεία στα λιβάδια και βουτιές σε αυτοσχέδια πισίνα, ο τραγουδιστής των Rammstein πετάει φωτιές με φλογοβόλο, γραφικοί μασκοφόροι Γαλάτες σχηματίζουν ‘γαϊτανάκι’, ο Alice Cooper σε 3d βερσιον σου ΄βγάζει το μάτι’ με τη λαμέ ‘υπερβόλα’ στολή του, Ρουμάνοι βουκολικοί μεταλλάδες έρχονται να κάνουν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες σου, Κινέζοι μπλακμεταλλάδες καταφθάνουν στην εξοχή με αέρα νικητή, κορίτσια πετάνε τα σουτιέν τους, μπρουτάλ αγόρια  περιμένουν τη σειρά τους να πλύνουν τα δόντια τους και ο μέγας και ένας μοναδικός Lemmy σου καίει τα σωθικά με την ερμηνεία του.

Αν αναρωτιέσαι τι σχέση έχουν τα παραπάνω με το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου και τι είναι το “Wacken 3D” που προβλήθηκε εκεί, πρόκειται για ντοκιμαντέρ για ένα από τα μεγαλύτερα Open air  φεστιβαλ heavy metal (γνωστό και ως WOA), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας , τo Wacken και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια μεταλλάδες ανά τον κόσμο, αφού εκεί συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα ονόματα της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής.

O συνεργάτης των Rammstein και σκηνοθέτης Νόρμπερτ Χάιτκερ  αιχμαλωτίζει σε 3d version κάποιες από τις καλύτερες στιγμές εντός και εκτός σκηνής από το φεστιβάλ του’13 (με ζωντανές εμφανίσεις ή συνεντεύξεις από Deep Purple, Rammstein, Anthrax, Lamb of God, Alice Cooper, τον Χένρι Ρόλινς και φυσικά τους Motorhead και το θείο Lemmy). Στα καλύτερα της ταινίας, οι στιγμές ροκ γραφικότητας που συναντά κανείς σε οποιοδήποτε μουσικό φεστιβάλ του κόσμου, που σου κάνουν κάτι το οικείο.

Χάρμα οφθαλμών για φαν του συγκεκριμένου είδους μουσικής, αστεία και διασκεδαστική για τους υπόλοιπους, η ταινία του Χάιτκερ δεν είναι από εκείνες που μπορείς να πεις αν ήταν καλή ή κακή. Τη βλέπεις, διασκεδάζεις and that’s all! Σημασία έχει ότι δεν βαρεθήκαμε ούτε λεπτό και ότι φύγαμε από την αίθουσα με τη μουσική του “Du Hast” να μας  τριπάρει τον εγκέφαλο.

 

6/10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos