Berlinale 15: Στιγμές - Ημέρα 5η

Δημοσίευση: 11 Φεβ. 2015, 05:27
Συντάκτης:

Χθες το πρωί έτρεχαν καποιοι ξεβράκωτοι στην Potszdamer. Ήταν πέντε, Νορβηγοί και μπορείς να το δεις σαν μια περφόμανς για να διαφημίσουν το  «Οut of Nature» του Ολε Γκίβερ που προβάλλεται στο τμήμα Panorama της φετινής Berlinale κι αφηγείται την περιπέτεια ενός 35χρονου πατέρα, ο οποίος παρατά την οικογένειά του για ένα διήμερο γυμνισμού κι ορειβασίας. Το γυμνό τζόκινγκ το οργάνωσε ο σκηνοθέτης που είναι και ο πρωταγωνιστής, βέβαια η φάση κράτησε 5 λεπτά, οι Γερμανοί αστυνομικοί δεν το διασκέδασαν και τόσο. Τα κορίτσια του MOVE IT δεν εντυπωσιάστηκαν και τόσο από τα προσόντα των Νορβηγών, αλλά εδώ που τα λέμε με φαντάζομαι να τρέχω ημίγυμνο στο μείον 2 και τους κατανοώ απόλυτα.

Τα ευτράπελα συνεχίστηκαν με την Έλεν Μίρεν να σκοvτάφτει στα σκαλια του Berlinale Palast, να μην σηκώνει φρύδι, να μην ζαρώνει χείλος, να μη κλείνει μάτι, να μη σφίγγεται. Γιατί είναι dame, κιουρία, αριστοκράτισα και κάνει ακόμα και τη σαβούρα να δείχνει καθώς πρέπει και κυριλέ και στιλάτη. Υπάρχει και φωτό. Για να μη ξύσω πληγές και θυμίσω ότι στα 70 της έχει κορμί που θα σκότωναν να το έχουν 30άρες.

Kατά τα λοιπά, είδαμε το πολύ καλό «Life» του Αντόν Κορμπίν, αλλά και ντοκιμαντέρ για τον Κερτ Κομπέιν, με τους φαν να βουρκώνουν.

Γενικά, μην με ρωτάτε ποιες ταινίες είναι φαβορί για τα βραβεία, δεν τα πάω καλά με αυτού του είδους τις προβλέψεις. Να σας δώσω σιγουράκια από Ευρωλίγκα στο μπασκετάκι, αυτά ναι, ευχαρίστως.

Kανείς μας δεν κατάλαβε πως πέρασαν ήδη οι 5 ημέρες. Θα φτάσει η παραμονή της αναχώρησης και θα κλαιγόμαστε πάλι, που πάμε και τα ρέστα. Ασε που στην Αθήνα κάνει πιο πολύ κρύο με τα χιόνια... Το γράφω και δεν το πιστεύω.

Ακολουθεί η φωτογραφική ανασκόπηση της 5ης ημέρας της φετινής Berlinale.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos