Berlinale 15: Οκτώ Έλληνες στο τμήμα "Talents"!

Δημοσίευση: 21 Ιαν. 2015, 19:50
Συντάκτης:

Το τμήμα «Berlinale Talents» είναι το ετήσιο τμήμα της Μπερλινάλε που λειτουργεί ως πλατφόρμα του διεθνούς φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας 300 νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, που παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους και σχέδια για μελλοντικές δουλειές που αφορούν σκηνοθεσία, σενάριο και φωτογραφία. Φέτος, στο Βερολίνο θα βρεθούν οκτώ Έλληνες και Ελληνίδες καλλιτέχνες μεταξύ 7 και 12 Φεβρουαρίου (το Φεστιβάλ διεξάγεται 5-15/2/15)..

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Red Hulk», Ασημίνα Προέδρου, της μικρού μήκους ταινίας της που κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Δράμας το 2013, αλλά και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. 

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ζακλίν Λέντζου της μικρού μήκους «Thirteen Blue», που συμμετείχε στην περσινή διοργάνωση του φεστιβάλ κινηματογράφου του Σεράγεβο.

Ο διευθυντής φωτογραφίας Κωνσταντίνος Κουκουλιός, βραβευμένος για τις μικρού μήκους ταινίας «Penguins» του Δημήτρη Ζάχου, αλλά και για τις δυο ταινίες του Θανάση Τσιμπίνη, «Dust» και «Fawns» στο 19ο και 20ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ηθοποιός Πηνελόπη Τσιλίκα, που για την (πρώτη κινηματογραφική) συμμετοχή της στην «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σαγκάης.

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Στέλλα Κυριακοπούλου της «Βόλτας», της πρώτης ελληνικής μικρού μήκους ταινίας που συμμετέχει στο (προσεχές) φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαντανς.

Η διευθύντρια παραγωγής και art director των μικρού μήκους ταινιών «Thirteen Blue», «The Activists» και «Plastic Boat», Εύη Μποκοβου

Ο μοντέρ Χρήστος Γιαννακόπουλος, του βραβευμένου μικρού μήκους «Χαμομηλιού» του Νεριτάν Ζιντζιρία, που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Διόνυσο του φεστιβάλ Δράμας, με το μεγάλο βραβείο των 18ων Νυχτών Πρεμιέρας, αλλά και με το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δρέσδης και των Τιράνων, ενώ έλαβε και το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2012.

Η art director Νεφέλη Λιβιεράτου, που επιμελήθηκε τα σκηνικά της μικρού μήκους «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, που ήταν υποψήφια για καλύτερη μικρού μήκους ταινία στο περσινό φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο φεστιβάλ του Σικάγο, της Γκεντ, αλλά και εκείνο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στην gallery, εκτός από τις φωτό (κατά σειρά) των Ελλήνων, μπορείτε να δείτε και το τρέιλερ του φετινού Berlinale Talents

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos