Aυτή είναι η νέα Διευθύντρια του Φεστιβάλ Βερολίνου

Δημοσίευση: 12 Δεκ. 2023, 15:55
Συντάκτης:

To Φεστιβάλ του Βερολίνου ανακοίνωσε τη νέα Διευθύντρια της Berlinale. 

<a href="/festival-verolino/berlinale-2024-izampel-iper-i-zoi-den-einai-ta-social-media-elpizo/69538">Berlinale 2024 - Ιζαμπέλ Ιπέρ: "Η ζωή δεν είναι τα social media, ελπίζω..."</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2024 - Ιζαμπέλ Ιπέρ: "Η ζωή δεν είναι τα social media, ελπίζω..."

Η Tρίσια Τατλ θα αντικαταστήσει τους Κάρλο Τσατριάν και Μάριετ Ρίσενμπεκ (με το προσεχές Φεστιβάλ να είναι το τελευταίο που θα παραμείνουν επικεφαλείς), μια απόφαση που είχε παρθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς κρίθηκε πως η επιλογή του διδύμου δεν έδειξε να προχωρά και να ικανοποιεί τους υπεύθυνους ενός εκ των τριών σπουδαιότερων κινηματογραφικών φεστιβάλ παγκοσμίως.

Η Αγγλίδα Τρίσια Τατλ υπήρξε μέχρι πέρυσι Διευθύντρια του Φεστιβάλ Λονδίνου για μια 5ετία, χρρονικό διάστημα στο οποίο πιστώθηκε το γεγονός της εντυπωσιακής ανάπτυξης της διοργάνωσης, πολλαπλασιάζοντας τους επισκέπτες του με προβολές εκτό Λονδίνου, ενώ παράλληλα του προσέδωσε έναν πιο διεθνή χαρακτήρα, εκτός των βρετανικών φιλμ. Επίσης υπήρξε προγραμματίστρρια περιεχομένου για BFI και BAFTA για περισσότερα από 10 χρόνια. 

Η ίδια σχολίασε: "Παρακολουθώ από κοντά το Φεστιβάλ του Βερολίνου για περισσότερα από 10 χρόνια. Αγαπώ πραγματικά το Βερολίνο και πόσο πολιτικοποιημένο, πολιτιστικά προκλητικό και γκλαμουράτο είναι παράλληλα. Είναι ένας από τους σημαντικότερους τόπους συνάντησης παγκοσμίως για την κινηματογραφική κοινότητα και βιομηχανία. Η Berlinale κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των A-list κινηματογραφικών φεστιβάλ, πάντα φιλόξενη και συμπεριληπτική, γεμάτη με μια εκπληκτική ποικιλία ταινιών. Είναι ένα φεστιβάλ που δείχνει τον κινηματογράφο ως μια πιο ζωντανή, συχνά μαγική μορφή τέχνης, που μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και πώς καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Τι απέραντη συγκίνηση και προνόμιο είναι να έχεις αυτή την ευκαιρία να ηγηθείς αυτού του σημαντικού φεστιβάλ... Ανυπομονώ για μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση το 2024 και για να ενταχθώ στην ομάδα μετά".

Η Υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας Κλαούντια Ροθ, δήλωσε: "Στις συνεντευξεις μαζί της, η Τρίσια μας εντυπωσίασε με τις ξεκάθαρες ιδέες της να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ομαδικής συνεργασίας φεστιβάλ, βασισμένο σε χρονικό χορηγό μοντέλο. Είναι η καλύτερη επιλογή για να ηγηθεί της Μπερλινάλε. Φέρνει 25 χρόνια εμπειρίας. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI όχι μόνο είχε τεράστια αύξηση στο κοινό αλλά και σημαντικότητα. Έκανε το φεστιβάλ πιο πολύχρωμο και πιο ποικίλο και το άνοιξε σε ένα ευρύτερο κοινό".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos