Αποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale

Δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2023, 18:09
Συντάκτης:

To Φεστιβάλ Βερολίνου αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες σημαντικές αλλαγές, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την αντικατάσταση του επι σειρά ετών διευθυντή του Ντίτερ Κόσλιγκ, με τους Κάρλο Τσατριάν και Μαριέτ Ρίσενμπεκ στους ρόλους καλλιτεχνικού και εκτελεστικού διευθυντή, αντίστοιχα.

<a href="/festival-nyhtes-premieras/i-xrysi-arktos-toy-festival-verolinoy-stis-29es-nyhtes-premieras/68627">Η Xρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Xρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μια επιλογή με δίδυμο που δεν έδειξε να προχωρά και να ικανοποιεί τους υπεύθυνους ενός εκ των τριών σπουδαιότερων κινηματογραφικών φεστιβάλ παγκοσμίως.

Οπότε, τα μηνύματα στάλθηκαν και ελήφθησαν. Πριν μερικούς μήνες η Μαριάν Ρίσενμπεκ είχε δηλώσει ότι δεν θα ανανεώσει την συνεργασία της με την Berlinale (η οποία έληγε το 2024), ήρθε πριν λίγες ώρες και η σειρά του Κάρλο Τσατριάν με επίσημη δήλωσή του να ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί από το συγκεκριμένο πόστο, με την πρόθεση ωστόσο να παραμείνει στην δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ, με μια αναφορά μάλλον γενικόλογη.

Όπως ξεκαθάρισε η Υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, Κλαούντια Ροθ: «Αποφασίσαμε ότι θα είναι καλύτερο για το κινηματογραφικό φεστιβάλ με την μεγαλύτερη προσέλευση θεατών στον κόσμο, να ηγηθεί και να εκπροσωπηθεί ξανά από ένα πρόσωπο που θα λάβει τις απαράιτητες αποφάσεις για να διασφαλίσει το μέλλον και την εξέλιξη της Berlinale, αλλά και να ενδυναμώσει την θέση της στην a-list των κινηματογραφικών φεστιβάλ».

Αυτό πάντως θα συμβεί μετά το τέλος της 74ης διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 15-25 Φεβρουαρίου 2024.

Όπως δήλωσε ο Τσατριάν: Τα τελευταία 4 χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με φανταστικούς ανθρώπους από το πόστο του καλλιτεχνικού διευθυτή της Berlinale, οι οποίοι μοιράστηκαν το ίδιο πάθος μαζί μου για το σινεμά και υπήρξαν απόλυτα αφοσιωμένη στην ανανέωση αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης. Βοηθήσαμε να ακουστεί η σινεφιλική φωνή πολλών καλλιτεχνών και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Θα με ενδιέφερε η συνέχεια, όμως με την νέα οργανωτική δομή που ανακοινώθηκε, θεωρώ ότι δεν υπάρχει χώρος και προϋποθέσεις για να συνεχίσω ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

Το 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου προσέλκυσε 20.000 διαπιστευμένους επαγγελματίες του χώρου και 2.800 κριτικούς (μεταξύ των οποίων και η 5μελής ομάδα του ΜΟVE IT) από 132 χώρες, ενώ συνολικά κόπηκαν 320.000 εισιτήρια...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos