Θεσσαλονίκη 17: Καλεσμένοι Αλεξάντερ Πέιν, Ζαν Μαρκ Μπαρ

Δημοσίευση: 20 Οκτ. 2017, 14:42
Συντάκτης:

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκαν τρεις εκλεκτοί καλεσμένοι που θα δώσουν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τις νέες ταινίες τους.

Αλεξάντερ Πέιν: Συρρικνώνοντας τον Ματ Ντέιμον

Ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, αγαπημένος του ελληνικού κοινού, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το νέο του φιλμ Μικρόκοσμος / Downsizing, μια σουρεαλιστική κοινωνική σάτιρα που σχολιάζει ανατρεπτικά τις επιπτώσεις του υπερπληθυσμού και η οποία άνοιξε το πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας. Στην ταινία, ο Ματ Ντέιμον και η Κρίστεν Γουίγκ υποδύονται ένα ζευγάρι που αποφασίζει να συρρικνωθεί χάρη σε μια επαναστατική εφεύρεση, με την υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή, εφόσον σε μικροσκοπική κλίμακα τα χρήματα έχουν διαφορετική αξία. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στην Ελλάδα στις 4/1/2018 από την UIP.

Ζαν Μαρκ Μπαρ: Διπλή παρουσία στο 58ο Φεστιβάλ

Ο Ζαν Μαρκ Μπαρ, ο αιώνιος νέος που αναδύθηκε απ’ το Απέραντο γαλάζιο του Λυκ Μπεσόν, από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Λαρς φον Τρίερ, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή δύο ταινίες που ξεχωρίζουν: Το ντοκιμαντέρ Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου που ξετυλίγει τη ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Λυκ Μπεσόν το Απέραντο γαλάζιο. Ο Μπαρ, ο οποίος υποδύθηκε τον Μαγιόλ στην ταινία του Μπεσόν, αναλαμβάνει τον ρόλο αφηγητή με αφορμή μια υπέροχη συνάντηση που είχε με τον δύτη το 1988. Επίσης, ο Μπαρ πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός επιστήμονα γενετικής στο Grain, την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Τούρκου Σεμίχ Καπλάνογλου, ένα ασπρόμαυρο, υπαρξιακό φιλμ επιστημονικής φαντασίας (τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια»). Στη διοργάνωση θα παραβρεθούν και οι δυο σκηνοθέτες των ταινιών, ο Σεμίχ Καπλάνογλου και ο Λευτέρης Χαρίτος. Η ταινία Grain θα βγει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2018 από την AMA Films και το ντοκιμαντέρ Dolphin Man θα βγει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos