Θεσσαλονίκη 15: "Queen of earth" - REVIEW

Δημοσίευση: 11 Νοε. 2015, 17:51
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Κάθριν περνά μια εξαιρετικά σκοτεινή φάση της ζωής της: πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, έναν διάσημο καλλιτέχνη του οποίου τις υποθέσεις χειριζόταν προσωπικά, και αμέσως μετά ο φίλος της ο Τζέιμς την παράτησε. Αναζητώντας γιατρειά, η Κάθριν σπεύδει στο εξοχικό της καλύτερής της φίλης, Βιρτζίνια, δίπλα στη λίμνη, για να βρει την ηρεμία που τόσο χρειάζεται. Ωστόσο, όταν φτάνει εκεί, αποδεικνύεται πως της είναι αδύνατον να χαλαρώσει, καθώς πλημμυρίζεται από αναμνήσεις του καιρού που πέρασε εκεί με τον Τζέιμς τον προηγούμενο χρόνο. Κι ενώ η Κάθριν ανοίγεται στη Βιρτζίνια αποζητώντας μια βαθύτερη επαφή, η Βιρτζίνια ξεκινά να περνά ολοένα και περισσότερο καιρό με τον Ριτς, έναν ντόπιο με τον οποίο φλερτάρει, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν οι πρώτες ρωγμές στη σχέση των δύο γυναικών και να βυθιστεί η Κάθριν σε μια δίνη ψευδαισθήσεων και τρέλας. Μια αναζωογονητική, απόκοσμη ματιά στους βαθείς δεσμούς της φιλίας και τις τρομακτικές συνέπειες της φθοράς αυτών των δεσμών, και μια συναρπαστική εξερεύνηση μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης σχέσης ανάμεσα σε δύο δυστυχισμένες γυναίκες.

Ο Αλεξ Ρος Πέρι του ‘The Color Wheel” και του πρόσφατου “Listen Up Philip” παρουσίασε τη νέα του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα ταινία με τίτλο “Queen of Earth” στο πλαίσιο του Forum section του  Διεθνούς  Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βερολίνου στην αρχή του χρόνου, σε παραγωγή της ‘δικής’ μας Faliro Productions, ενώ προβλήθηκε χθες στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Η Ελίζαμπεθ Μος του “Listen up Philip” και η Κάθριν Γουότερσον είναι δυο παιδικές φίλες που θέλοντας να ξεπεράσουν η μία το θάνατο του πατέρα της και η άλλη την πρώην σχέση της,  θα πάνε εκδρομή στο εξοχικό στη λίμνη into the woods. Κι εκεί θα έρθει η ανατροπή σε όλα. Και οι ‘αιώνιες φίλες’ θα συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα πλέον δε τις ενώνει, πέρα από την... παράνοια, με τα απωθημένα και τις αναμνήσεις να ξυπνούν επικίνδυνα ένστικτα, σε φάση ‘Mικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων’.

Η Μος του "Mad Men" είναι μια εξαιρετική ηθοποιός –το είχε δείξει άλλωστε και στο “Listen Up Philip”- με παρανοϊκές ερμηνείες που σε πείθουν, με αποτέλεσμα να παίρνει πάνω της, τις ταινίες που αναλαμβάνει. Αυτό κάνει και εδώ και αυτό εκμεταλλεύεται ο σκηνοθέτης με τα συνεχή κοντινά πλάνα στο πρόσωπό της. Η Κάθριν Γουότερσον –η αισθησιακή Σάστα Φέι του “Inherent Vice”- παίζει εξίσου καλά, ωστόσο στο σύνολό της η ταινία δεν καταφέρνει να σε κρατήσει καθηλωμένο, αφού κυλάει αργά και μέχρι το δεύτερο μισό της που ουσιαστικά κορυφώνεται θέλει προσπάθεια από μέρους σου για να αφεθείς.

5 / 10

Προβάλλεται: Κυριακή 15/11, Ολύμπιον, 13.00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos