Θεσσαλονίκη 15: Ποιες ταινίες δεν πρέπει να χάσετε

Δημοσίευση: 6 Νοε. 2015, 05:48
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος με την διεξαγωγή της 56ης διοργάνωσης που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και το MOVE IT θα βρεθεί ξανά στην πανέμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας. 

Περισσότερες γενικές πληροφορίες για το Φεστιβάλ θα μπορείτε να διαβάζετε καθημερινά στο ειδικό section του www.moveitmag.gr. Θα επιχειρήσουμε να διασχίσουμε ανά ημέρα το πρόγραμμα και να προτείνουμε ορισμένες ταινίες που έρχονται με περγαμηνές και που συνθέτουν ένα πολυσχιδές και πολύ ενδιαφέρον φετινό πρόγραμμα.

AferimAferim

Αρχή σήμερα Παρασκευή 6/11 με ταινία έναρξης το εξαιρετικό "Victoria" του Σεμπάστιαν Σίπερ, βραβευμένο στο Βερολίνο με την Αργυρή Άρκτο, εκεί όπου το ρουμάνικο "Aferim!" του Ράντου Ζούντε πήρε βραβείο για την σκηνοθεσία του. Δυνατό δείχνει επίσης το "Επέκεινα" του Σουηδού Μάγκνους Φον Χορν.

Το Σάββατο 7/11 προτείνουμε τα "Son of Saul" του Ούγγρου Λάζλο Νέμεθ (Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες), "Aπό μακριά" του Βενεζουελάνου Λορέντζο Βίγιας (Xρυσό Λιοντάρι στην Βενετία), ¨Κrisha" του Αμερικανού Τρέι Σουλτς (Βραβείο Κοινού στο SXSW, Καλύτερη ταινία στην Ταορμίνα), "Αστράγαλος" της Γαλλίδας Μπριζίτ Σι, "Καυτός Ήλιος" του Κροάτη Ντάλιμπορ Μάτανιτς.

Me and Earl and the dying girlMe and Earl and the dying girl

Συνεχίζουμε την Κυριακή 8/11 με τα "Me and Earl and the dying girl" του Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρεχόν (Βραβείο Κοινού στο Sundance), "The diary of a teenage girl" της Μαριέλ Χέλερ (Βραβείο Generation στο Βερολίνο), "Δεσμοί αίματος" του Ισλανδού Γκρίμουρ Χακόναρσον (Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες), "Louder than bombs" του Γιόακιν Τρίερ, "Chronic" του Μεξικανού Μισέλ Φράνκο (Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες) και τη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, "To ξύπνημα της άνοιξης".

Την Δευτέρα 9/11 ξεχωρίζουν τα "Francofonia" του Αλεξάντερ Σοκούροβ, "Gruber is leaving" της Αυστριακής Μαρί Κρόιτσερ, "Sworn virgin" της Λάουρα Μπισπούρι (Βραβείο στην Tribeca), "Queen of earth" του Άλεξ Ρος Πέρι.

Την Τρίτη 10/11 αντίστοιχα, το "Chevalier" της Αθηνάς Τσαγγάρη, το "Box" του Ρουμάνου Φλορίν Σερμπάν (Βραβείο στο Κάρλοβι Βάρι", το "Παουλίνα" του Σαντιάγο Μίτρε και το "Glassland" του Τζέραρντ Μπάρετ (Βραβείο ερμηνείας στο Sundance).

7 Chinese brothers7 Chinese brothers

Για την Τετάρτη 11/11, τα βλέμματα πέφτουν στα "Interruption" του Γιώργου Ζώη, "Η καρδιά της κυρίας Σαμπαλί" του Καναδού Ράιαν ΜακΚένα και "Θησαυρός" του Ρουμάνου Κορνέλιου Πορουμπόιου (Βραβείο Ένα κάποιο Βλέμμα Κάννες), ενώ την Πέμπτη 12/11 στα "Silent" του Γιώργου Γκικαπέππα, "Σύμπτωμα" του Άγγελου Φραντζή, "7 Chinese brothers" του Μπομπ Μπάινγκτον και "Mustang" του Τούρκου Ντενίζ Εργκιβέν.

Tελευταία στάση ουσιαστικά η Παρασκευή 13/11 με τα "Ιnvisible" του Δημήτρη Αθανίτη, "Sparrows" του Ρούναρ Ρούναρσον (Βραβείο στο Σαν Σεμπαστιάν), "Τaxi" του Τζαφάρ Παναχί (Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο), "11 minutes" του Γιέρζι Σκολιμόφσκι, καθώς το Σαββατοκύριακο ξεχωρίζουν επανάλήψεις πολλών από όσα προαναφέραμε.

Αρκετές ταινίες παίζονται σε επανάληψη, αναλυτικά το πρόγραμμα με χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να τσεκάρετε εδώ. Καλό Φεστιβάλ! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos