Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2021: Τρεις μικρές εκπλήξεις του Διαγωνιστικού

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2021, 13:24
Συντάκτης:

Το 62o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου 2021 και αναμένεται για μια ακόμη χρονιά να αποτελέσει μια γνήσια σινεφιλική γιορτή.

<a href="/nea/i-elina-psykoy-kai-ta-adespota-kormia-tis/69430">Η Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της

Μια διοργάνωση με ιστορία που οι σινφίλ τιμούν ιδιαίτερα, τόσο για τις επιλογές των νέων ελληνικών ταινιών, όσο και για το παραδοσιακά πολύ ενδιαφέρον διαγωνιστικό τμήμα με τις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Αλέξανδρο.

Μέχρι να ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, η οποία «ανοίγει» με το βραβευμένο με Χρυσό Λιοντάρι «Γεγονός» και εμπνέεται από τον «Κανόνα του Παιχνιδιού» του Ζαν Ρενουάρ, το MOVE IT  εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα και σας παρουσιάζει τρεις τίτλους από το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον:

WHITE BUILDING (ΛΕΥΚΟ ΚΤΙΡΙΟ)

Κάβιτς Νεάνγκ, 2021, 90'

Καμπότζη-Γαλλία-Κίνα-Κατάρ

Ο Samngang βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά δεινά την ίδια στιγμή. Από τη μια, το σπίτι του, στην Πνομ Πενχ της Καμπότζης, κρίθηκε κατεδαφιστέο. Ταυτόχρονα, δέχεται αφόρητες πιέσεις από την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες. Βιώνοντας μια σαρωτική αλλαγή στη ζωή του, βλέπει όλα τα προβλήματα να εμφανίζονται και να διασταυρώνονται την ίδια ακριβώς στιγμή.

THE BOX (ΤΟ ΚΟΥΤΙ)

Λορένσο Βίγας, 2021, 90'

Μεξικό-ΗΠΑ

Ο Χατζίν, ένας έφηβος από την Πόλη του Μεξικού, ταξιδεύει για να παραλάβει τη σορό του πατέρα του, η οποία βρέθηκε σε έναν ομαδικό τάφο στο ερημικό τοπίο και κάτω από τον αδειανό ουρανό του βόρειου Μεξικού. Ωστόσο, μια συνάντηση με έναν άντρα που μοιάζει στον πατέρα του, γεννά στον Χατζίν αμφιβολίες αλλά και ελπίδες σχετικά με την τύχη του πατέρα του. Γυρισμένο σε ένα εργοστάσιο στη Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, έναν τόπο όπου βρίθουν οι γυναικοκτονίες και οι εξαφανίσεις γυναικών, η ταινία αποτελεί μια σπαρακτική σπουδή στους αλλοτριωμένους οικογενειακούς δεσμούς, ρίχνοντας παράλληλα μια διεισδυτική ματιά στην εγκληματικότητα που φωλιάζει στη μεξικανική κοινωνία.

THE RUST (Η ΣΚΟΥΡΙΑ)

Χουάν Σεμπαστιάν Μέσα, 2021, 84'

Κολομβία-Γαλλία

Ο Χόρχε είναι ένας νεαρός αγρότης που ζει στην κορυφή των βουνών. Όλοι οι συνομήλικοί του έχουν μεταναστεύσει στην πόλη, αλλά εκείνος έχει μείνει πίσω για να φροντίσει τη φυτεία καφέ που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Οι γιορτές της πόλης πλησιάζουν γρήγορα και περιμένει με αγωνία τη στιγμή να συναντηθεί ξανά με την Αντρέα, την πρώην κοπέλα του, την οποία δεν κατάφερε να ξεχάσει παρά τον χρόνο και την απόσταση. Καθώς ο Χόρχε γίνεται όλο και πιο εμμονικός με αυτή την επανένωση, μια μυστηριώδης αρρώστια εισβάλλει στη φυτεία του καφέ. Οι γιορτές φτάνουν και εν μέσω έντονης μουσικής και παραισθήσεων, ο Χόρχε καταλαβαίνει ότι όλα όσα τους ένωσαν έχουν εξαφανιστεί. Πάνω απ’ όλα, όμως, κατανοεί ότι η παραμονή στη γη του είναι μια πράξη αγάπης και αντίστασης.

Τα πάντα για το φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην ξεχωριστή ενότητα του MOVE IT που ανανεώνεται συνεχώς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos