Πανόραμα 2022: "I'm not in love" - Κριτική

Δημοσίευση: 30 Ιαν. 2022, 17:39

Ο Rob (Al Weaver) εργάζεται ως διατροφολόγος και είναι ένας συνηθισμένος τριαντάρης που δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα –είτε αυτό είναι ένας γάμος, ένα παιδί ή ένας γάμος και ένα παιδί- στη μακροχρόνια και πολύπαθη σχέση του με τη Marta (Cristina Catalina).

<a href="/festival-panorama-eyropaikoy-kinimatografoy/36o-panorama-eyropaikoy-kinimatografoy-i-tainia-lixis">36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Η ταινία λήξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Η ταινία λήξης

Έχοντας πλήρη επίγνωση του πόσο λίγος χρόνος έχει απομείνει στο βιολογικό της ρολόι και με μια τεράστια επιθυμία να χαρίσει αγάπη σε ένα παιδί, η Marta αποκαλύπτει στην φίλη της πως θα αφήσει τον Rob αν δεν της κάνει πρόταση γάμου. Εκείνος τυχαίνει να ακούσει τη συζήτηση και αρχίζει να ερευνά τις αντιφατικές συμβουλές που παίρνει από τους τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους άνδρες φίλους του.

Μια αντι-ρομαντική κομεντί για τριαντάρηδες που θα πουν “Η ζωή μου όλη”. Το στόρι είναι γνωστό. Η κοπέλα είναι έξυπνη, καλή, έχει τη δουλειά της, το διαμέρισμά της, αγαπάει τον σύντροφό της και θέλει μαζί του γάμο και οικογένεια. Το αγόρι, όταν φτάνει στο σημείο να πρέπει να πάρει την απόφαση, αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι όντως αυτή η τέλεια γυναίκα που θα περάσει όλη του τη ζωή μαζί της.

Οι παντρεμένοι φίλοι με παιδιά έχουν απομυθοποιήσει τον έρωτα . O όμορφος, single της παρέας λατρεύει το κυνήγι των πειρασμών περισσότερο από το ίδιο το σεξ. Και παράλληλα, η ζούγκλα του dating εκεί έξω με όλη τη γοητεία της, κάνει τον ήρωα να σκεφτεί “I’m too old for this shit”.

Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι, με μεγάλο τους ατού το χαρακτηριστικό british humor που ταιριάζει απόλυτα με την ανασφάλεια και την άβολη δράση του Rob. Οι χαρακτήρες δεν ξεφεύγουν από τα κλισέ, είναι όμως οικείοι. Ο Spector κάνει αποτελεσματική δουλειά ως σκηνοθέτης. Η τελευταία, μεγάλη λήψη που λαμβάνει χώρα μέσα σε μια εκκλησία είναι άξια αναφοράς τόσο για την εκτέλεση, όσο και για τις ερμηνείες της. .

Το δίλημμα του Rob δεν αντιμετωπίζεται ποτέ ελαφρά και η ταινία -ευτυχώς- αντιστέκεται στην παρόρμηση να κρατήσει μια ηθική θέση. Μας αφήνει με ένα ερώτημα, όπως πολύ συχνά συμβαίνει και στην πραγματικότητα:

Όσον αφορά την αγάπη, ως πού θα ήμασταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε;

Mάρω Ζουγανέλη

Την ταινία μπορείτε να την δείτε εδώ.

Εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φετιό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos