Δημοσίευση: 25 Οκτ. 2014, 12:24

Αndele

Άνθρωποι και άγγελοι

Σπονδυλωτό φιλμ όπου οι ζωές διάφορων ανθρώπων ξετυλίγονται κάτω από το βλέμμα αγγελικών όντων και ενώνονται μέσα από αυτό.

Ένα φιλμ από τη σκηνοθέτη Alice Nellis που τοποθετεί τη δράση στη σύγχρονη Τσεχία, εκμεταλλευόμενη το σύγχρονο αστικό τοπίο για να χτίσει τη δράση των Αγγέλων της και να τους ενώσει δεξιοτεχνικά με τους ανθρώπους πάνω από τους οποίους σκύβει.

Με φωτογραφία διάφανη και σκηνοθεσία αμερόληπτη, όπως η ματιά των αγγέλων, πολλές φορές με ευρηματικές παύσεις, έξυπνη χρήση του χώρου και οικονομικό χτίσιμο των πρωταγωνιστικών φιγούρων, το φιλμ υμνεί μικρές στιγμές όπως ένα χάδι στα μαλλιά, την ψυχεδέλεια που μπορεί να κρύβεται μέσα σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων ή την αφορμή για γνωριμία μέσα από μία πίτσα.

Οι άγγελοι, εδώ, φορούν τα “Φτερά του Έρωτα”, αλλά δεν ερωτεύονται. Τα χρησιμοποιούν για να βοηθούν και να προστατεύουν, στάζοντας μαύρο χιούμορ.

Όλες οι παράλληλες ιστορίες βρίσκεται τρόπος να συναντηθούν σε έναν κοινό άξονα: την αμηχανία απέναντι στην ελεύθερη επιλογή. Και όπως κάθε στιγμή αμηχανίας, σώζονται μέσα από το χιούμορ και την αίσθηση ότι όλα θα συνεχίσουν να κυλούν, με εμάς ή χωρίς εμάς.

6,5  /  10

Εύη Αβδελίδου 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο ελληνικές μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Άλλη μια σημαντική διάκριση για δύο νέους Έλληνες κινηματγοραφιστές που θα δουν τις μικρού...
7 ώρες

Little woods

Σύνοψη: Μία κοινωνία που ωθεί τα μέλη της σε εγκληματικές ενέργειες και δεν ενδιαφέρεται...
10 ώρες
φαντασια αλεξης καρδαρας

Η "Φαντασία" του Αλέξη Καρδαρά έχει τρέιλερ

Η «Φαντασία» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία)...
10 ώρες