Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Αντίο, Ιντεάλ

Δημοσίευση: 11 Οκτ. 2023, 16:09
Συντάκτης:

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ολοκληρώθηκαν με δύο προβολές αφιερωμένες σε ένα από τα πολύ αγαπημένα σινεμά του κέντρου, το οποίο κάθε χρόνο φιλοξενούσε αρκετές από τις προβολές τους, αυτό όμως δεν θα συμβεί ξανά.

<a href="/nea/oi-nyhtes-premieras-apohairetoyn-inteal/69059">Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποχαιρετούν το Ιντεάλ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας αποχαιρετούν το Ιντεάλ

Στις αρχές του χρόνου θα κλείσει το κτίριο για ανοικοδόμηση από τον Όμιλο Μήτση που το αγόρασε και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα ανοίξει ξανά με την μορφή που το γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Για τους αμετανόητους εραστές των κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία: η εικόνες μια γεμάτης αίθουσας μέχρι τον Ιανουάριο μπορεί να ιντριγκάρουν τους νέους ιδιοκτήτες να το διατηρήσουν, ποτέ δεν ξέρεις, οπότε η στήριξή μας ας μην περιοριστεί στο 10ήμερο του Φεστιβάλ.

Όπως έγραψε και η Χρυσαυγή Πατσάκη στην κριτική του «Goodbye Dragon Inn»:

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για μιάμιση ώρα, είστε εκεί, μαζί και παράλληλα μόνοι. Και μετά θα βγείτε έξω, πιθανόν να πετύχετε και κάποιον γνωστό ή φίλο και θα αποφασίσετε να πάτε για ένα ποτό για να μιλήσετε γι’ αυτό που είδατε.

Αυτό γινόταν κάθε χρόνο στην πίσω έξοδο του Ιντεάλ, ειδικά μετά από τις προβολές των Νυχτών Πρεμιέρας.

Κι αυτό δεν θα ξανασυμβεί γιατί προφανώς η πολιτεία θεωρεί ότι είναι κάτι δεν χρειαζόμαστε, ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ακόμα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Το Ιντεάλ θα μας λείψει σε βαθμό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα.

Γι’ αυτό, αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσες στιγμές μας χάρισε. Και το ευχαριστώ αυτό ήρθε με αυτή την τόσο σημαδιακή προβολή. Οι Νύχτες Πρεμιέρας, το κέντρο της Αθήνας και οι ζωές των κινηματογραφόφιλων δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες. Αντίο, λοιπόν, Ιντεάλ!

To ΜΟVE IT καλύπτει τις Νύχτες Πρεμιέρας για 14η χρονιά και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos