Νύχτες Πρεμιέρας 17: "Bushwick" - Κριτική

Δημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2017, 15:16
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη καθώς το Τέξας αποφάσισε να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες εισβάλλοντας αιφνιδιαστικά στην αμερικανική μητρόπολη. Πλέον για την 20άχρονη Λούσι, το να διασχίσει τα πέντε τετράγωνα που την χωρίζουν απ’ το διαμέρισμα της γιαγιάς της στο Μπούσγουϊκ, μοιάζει με άγρια κόλαση. Ακόμα κι αν στο πλευρό της έχει έναν μπαρουτοκαπνισμένο βετεράνο.

Άποψη: Κρίμα. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για ένα ταινιάκι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς.

Αν δεν ήταν ΤΟΣΟ απλοϊκό στην σεναριακή του εξέλιξη και με ακατανόητες σχεδόν στιγμές να προσπαθούν να εξηγούν την υποπλοκή.

Και αν οι ερμηνείες δεν ΤΟΣΟ απελπιστικά (σε βαθμό εκνευρισμού) ανεπαρκείς, με τον Ντέιβ Μπαουτίστα οριακά να διασώζεται με όπλο την φυσική του παρουσία και την σωματική ερμηνεία που κατά διαστήματα καλύπτει την μετριότατη ερμηνευτική του ικανότητα.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο ταλέντο υπάρχει σκηνοθετικά από τους Κάρι Μέρνιον και Τζόναθαν Μάιλοτ (και πόσο αξιοθαύαμστος ο συγχρονισμός τους), ώστε να το ρουφήξεις το φιλμ μέχρι τέλους και να μη σιχτηρίσεις ή να χασκογελάς.

Είναι τόσο έντονη η αδρεναλίνη που αποπνέουν τα καταιγιστικά μονοπλάνα που διαδέχονται το ένα το άλλο, ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους (και «σε αληθινό χρόνο» παρακαλώ) που πραγματικά κάποιες φορές σε καθηλώνει. Άψογος ρυθμός λοιπόν, άφθονη μπιμουβάδικη βία, άμεσο, απειλητικό, αγωνιώδες, με κατάμαυρο –μη- τέλος και κυρίως με ασύλληπτη χρήση των steadycam μονοπλάνων, τα οποία προσδίδουν μια φυσικότητα στην απόδοση της δράσης, που είχα καιρό να δω.

Βέβαια, κάποιες στιγμές που θα παίρνεις ανάσες όταν καταλαγιάζει το κυνηγητό και η βία, θα αναρωτηθείς «τι συμβαίνει, πως και γιατί, δεν γίνονται αυτά» και «ο υπεύθυνος κάστινγκ στα τυφλά διάλεξε;» και θα καταλήξεις στην αρχική μας φράση.

Κρίμα. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Όταν το φέρει το Netflix και το δείτε, θα μας θυμηθείτε.

5 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Netflix έκοψε σκηνή αυτοκτονίας από σειρά του, 2 χρόνια μετά

Ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες και την δημοσιοποίηση έρευνας που συνέδεε την αύξηση αυτοκτονιών εφήβων...
4 λεπτά

Out of blue

Σύνοψη: Στην Νέα Ορλεάνη η ντετέκτιβ Mike Hoolihan καλείται να λύσει το μυστήριο της...
30 λεπτά

Πώς o θάνατος του Ragnar κατέστρεψε τo “Vikings”

Όταν ο Ian McShane σχολίασε εύστοχα πως το Game of Thrones ήταν μια σειρά...
1ώρα