Νύχτες Πρεμιέρας 16: Ντέιβιντ Λιντς Χ2!

Δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2016, 11:56

Φρέσκο φρέσκο από το Φεστιβάλ της Βενετίας θα μας προβάλουν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, το ντοκιμαντέρ «David Lynch: The Art Life», το οποίο θα προβληθεί φυσικά για πρώτη φορά σε ελληνικές αίθουσες.

Προτού γίνει αγαπημένος σκηνοθέτης για ολόκληρες στρατιές μοντέρνων θεατών και χαρίσει στον κινηματογράφο μερικούς από τους πιο αξέχαστους εφιάλτες του, χάρη σε ταινίες όπως το «Eraserhead», το «Μπλε Βελούδο», η «Χαμένη Λεωφόρος» και το «Mulholland Drive», ο Ντέιβιντ Λιντς μεγάλωνε σε ένα ήσυχο προάστιο της αμερικανικής επαρχίας και στο μέσο μιας ειδυλλιακής οικογένειας, ανυποψίαστος για το μετέπειτα κάλεσμα στη «σκοτεινή πλευρά» που έμελλε να τον μεταμορφώσει από έναν καλοκάγαθο νεαρό σε έναν οραματικό καλλιτέχνη.
Αυτή την περίοδο της ζωής του διηγείται ο ίδιος, με χιούμορ και εξομολογητική διάθεση, σε ένα τριπαρισμένο και ονειρικό ντοκιμαντέρ, που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γυρίσει ο ίδιος ο Λιντς. Δείτε το τρέιλερ και ένα clip εδώ.

Εκτός από τον πρόσφατο Λιντς, οι Νύχτες Πρεμιέρας φιλοξενούν και έναν παλαιότερο Λιντς, ίσως τον πλέον κλασικό. Κατόπιν εντυπωσιακής ψηφιακής αποκατάστασης σε 4Κ, το θρυλικό «Μπλε Βελούδο» θα φιλοξενηθεί σε επετειακή προβολή 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του, στα πλαίσια ενός μικρού φόρου τιμής των Νυχτών Πρεμιέρας στον αγαπημένο τους Γιώργο Τζιώτζιο, έναν από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του 70χρονου αισίως σκηνοθέτη.

 

Πρώτη δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2016, 11:56
Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2016, 11:56

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos