Νύχτες 14: Τι να δείτε σήμερα Κυριακή 21/9

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2014, 15:46

Κάθε ημέρα, το MOVE IT σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος από το 20o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

A blast/Η έκρηξη

Δαναός 1, 20.00

Ελλάδα (2013, 83'). Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας. Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Θέμις Μπαζάκα, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μπινιάρης Η Μαρία (Αγγελική Παπούλια) τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Βίαιη και ειλικρινής, αλλά και γενναία σαν την ηρωίδα της, η ταινία την ακολουθεί στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της. Η μαύρη κωμωδία και το δράμα εναλλάσσονται συνεχώς, και μια κρυμμένη τρυφερότητα τρυπάει διαρκώς τη σκληρή πραγματικότητα, συνθέτοντας την τελική πορεία της Μαρίας προς την εξιλέωση, σε μια ελληνική ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ.

Le meraviglie/Τα θαύματα

Ιντεάλ, 20.15

Iταλία/Ελβετία/Γερμανία (2014, 110'). Σκηνοθεσία: Άλις Ρορβάκερ. Παίζουν: Άλμπα Ρορβάκερ, Μαρία Αλεξάντρα Λούνγκου, Μόνικα Μπελούτσι H 12χρονη Τζελσομίνα και η οικογένειά της ζουν στην επαρχία της Τοσκάνης, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κάτω από την επίβλεψη του αυστηρού μελισσουργού πατέρα της. Οταν ένα τηλεοπτικό ριάλιτι καταφτάνει στην περιοχή αναζητώντας την «πιο παραδοσιακή οικογένεια», το κορίτσι θαμπώνεται από τη λαμπερή παρουσιάστριά του. Μία ταινία ενηλικίωσης με φόντο τις αλλαγές των εποχών, των καιρών και των ηθών, τα «Θαύματα» αντλούν έμπνευση από τον Φρανσουά Τριφό και το «Πνεύμα του Μελισσιού», για να προσφέρουν μια από τις ωραιότερες και πιο αφοπλιστικά λιτές κινηματογραφικές καταθέσεις πάνω στην παιδική ηλικία και σε έναν ολόκληρο κόσμο ανθρώπων και συνηθειών που χάνονται. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών.

Palo Alto

Όπερα 1, 22.15

HΠΑ (2013, 100΄). Σκηνοθεσία: Τζία Κόπολα. Παίζουν: Έμμα Ρόμπερτς, Τζέιμς Φράνκο, Βαλ Κίλμερ, Ζόι Λεβίν. Το ερωτικό ενδιαφέρον μιας ντροπαλή έφηβης (Εμα Ρόμπερτς) διχάζεται ανάμεσα στον προπονητή της (Τζέιμς Φράνκο) και έναν συνομήλικο (Τζακ Κίλμερ), την ώρα που μία σεξουαλικά περπατημένη συμμαθήτριά της την ανταγωνίζεται. Μεταξύ των ατελείωτων πάρτι, η μάχη ανάμεσα στην εφηβική λαγνεία και τη βαρεμάρα κρίνεται στο νήμα που υφαίνει το φλερτ με την αυτοκαταστροφή. Το νεότερο μέλος της δυναστείας των Κόπολα, εγγονή του μεγάλου Φράνσις Φορντ, επιχειρεί το δικό της κινηματογραφικό άνοιγμα, βασισμένο σε διηγήματα του Φράνκο.

The mule/Το βαποράκι

Δαναός 1, 22.30

Aυστραλία (2014, 103'). Σκηνοθεσία: Άνγκους Σάμπσον, Τόνι Μαχόνι. Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Άνγκους Σάμπσον, Τζοφ Μόρελ. Ο αγαθός γίγαντας Ρέι δουλεύει σε ένα εργαστήριο επισκευής τηλεοράσεων. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ταϋλάνδη, πείθεται από τον κολλητό του να καταπιεί προφυλακτικά γεμάτα ναρκωτικά και να τα μεταφέρει στην Αυστραλία – φυσικά έναντι αδρής αμοιβής. Καθώς περνάει τον συνήθη έλεγχο του αεροδρομίου, ο Ρέι χάνει την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον υποπτευθεί και να τον προσαγάγει. Εχοντας στο στομάχι του αρκετή ποσότητα ναρκωτικών για να τον κλείσουν για χρόνια στη φυλακή, ο νεαρός άνδρας παραμένει περιορισμένος επί μέρες στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, φρουρούμενος από μια ομάδα ομοσπονδιακών αστυνομικών που τον ανακρίνουν, περιμένοντας ταυτόχρονα να αφοδεύσει για να τον συλλάβουν. Ο Ρέι μπορεί να μην καταφέρει να πάει κόντρα στους νόμους της φύσης, δεν έχει πει όμως ακόμα την τελευταία του λέξη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos