Νύχτες 13: "What Richard did" - REVIEW

Νύχτες 13: "What Richard did" - REVIEW
Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2013, 14:27

What Richard did

Nωθρή στην αφήγηση

4/10

Ο Richard Karlsen, τελειόφοιτος λυκείου, βλέπει τη ζωή του να λαμβάνει ξαφνικά άλλη τροπή, μετά από ένα συνηθισμένο βράδυ με τους φίλους. Εκεί ξυπνούν μέσα του αντιδράσεις, οι οποίες τον φέρνουν αντιμέτωπο με μία τρομακτική εσωτερική πραγματικότητα.

Η ταινία του Lenny Abrahamson αποπνέει ιρλανδικό άρωμα και μας παρουσιάζει την ιστορία του Richard. Η τέλεια, cool εικόνα του αποψύχεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια του φιλμ, χωρίς όμως να καταλήγει σε κάτι οικείο και αναγνωρίσιμο, με το οποίο κανείς μπαίνει στη διαδικασία να ταυτιστεί. Μία ταινία με όμορφη, αλλά αχνή στις εντυπώσεις, επιφάνεια, με την παρουσία της Roisine Murphy να μην αναδεικνύεται όσο θα ανέμενε κανείς και τους αργούς ρυθμούς να πνίγουν τις κορυφώσεις που θα έδιναν αναπνοή στην αφήγηση.

Τελικά το επίκεντρο είναι το τι έκανε ο Ρίτσαρντ, χωρίς να αισθάνεται κανείς επαρκώς κάτι από αυτό που είναι, στον πυρήνα του, ο ήρωας. Το νοερό κενό μετά τον τίτλο παραμένει ανοιχτό προς συμπλήρωση, κάτι που σε άλλες περιπτώσεις θα συνιστούσε αρετή, αλλά εδώ αποτελεί περισσότερο παράγοντα αμηχανίας.

Προβάλλεται Πέμπτη 26/9, Δαναός 1, 10 μ.μ.

Εύη Αβδελίδου

Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2013, 14:27
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463