Νύχτες 13: Τι να δείτε απόψε Kυριακή 22/9

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2013, 11:56

Ιδιόρρυθμες επιλογές περιλαμβάνει το ξεχωριστό πρόγραμμα, αναμφίβολα όμως με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Καταρχήν, τα "Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος" του Θάνου Κερμίτση, στο Ideal, 10.30. H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα», του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του «αδάμαστου» ήρωα. Παρά την απαιτητική παραγωγή, πρόκειται για μία ανεξάρτητη ταινία, που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά μέσω crowdfunding.

 

Το "Kill your darlings" του Τζον Κροκίδας, στον Δαναό 1, 10.15 μ.μ. Ενα άγνωστο στο ευρύ κοινό, ένοχο μυστικό της περίφημης μπιτ γενιάς κατοικεί στη σκοτεινή καρδιά του «Kill Your Darlings», η οποία αναβιώνει μέσα από ποιητικές, γεμάτες πάθος και ενέργεια εικόνες το στιλ της δεκαετίας του '40 και την ανήσυχη γενιά που την διαμόρφωσε.

 

Το "Illusion" του Σάββα Καρύδα, στον Δαναό 1, 8 μ.μ. Με τη Ζένια Κάπλαν να μαγνητίζει το βλέμμα ως μοιραία γυναίκα, ο Σάββας Καρύδας μιλάει για το δίπολο απόδρασης-ονείρου και αδιεξόδου-εξαπάτησης. Υπό αυτό το πρίσμα, το «Illusion» εντάσσεται σχεδόν αυτόματα στο είδος του νουάρ.

 

Το "Friutvale station" του Ράιαν Κούγκλερ, στην Όπερα 1, 10.15 μ.μ. Tα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου του 2009, ένας 22χρονος μαύρος άντρας έπεσε νεκρός από τη σφαίρα ενός οξύθυμου λευκού αστυνομικού, στην πλατφόρμα ενός σταθμού τρένων του Οκλαντ, στην διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας που οδήγησε σε μια σοκαριστική πράξη βίας. Βραβείο στο Sundance.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos