Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Όασις!

move it θερινα σινεμα οασις
Published: 27 Jul 2018, 19:12
Συντάκτης:

Στρίβοντας στο στενό της Πρατίνου στο κέντρο του Παγκρατίου και φτάνοντας μπροστά στην είσοδο του Όασις, καταλαβαίνεις αμέσως ότι αυτό είναι ένα θερινό σινεμά που δεν μοιάζει με κανένα άλλο!

Η ρετρό πινακίδα του σε προϊδεάζει ότι εδώ θα απολαύσεις «ταινίες ποιότητος», όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να περιγράψει το συναίσθημα που σου δημιουργεί αυτό το λιλιπούτειο θερινό, το οποίο είναι απλά έρωτας με την πρώτη ματιά.

Ο χώρος του ξεκίνησε να λειτουργεί γύρω στο 1950 ως θέατρο σκιών και το 1961 πέρασε στην κατοχή του κινηματογραφιστή Βαγγέλη Μελισσινού και μετατράπηκε σε σινεμά. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, αγοράστηκε από την οικογένεια Κωτήρα, που διατήρησε και το αρχικό του όνομα. Η κυρία Ντία Κωτήρα, η οποία λειτουργεί  το σινέ Όασις εδώ και 4 σχεδόν δεκαετίες μαζί με την αδερφή της Μαρία, είναι από μια από τις πιο κινηματογραφικές φιγούρες που μπορεί να συναντήσει κανείς στην Αθήνα! Θα σας κόψει το εισιτήριό σας στο ταμείο-κουβούκλιο στη μέση της στοάς-φουαγιέ που οδηγεί στον χώρο της προβολής και θα σας κερδίσει αμέσως με την κομψότητα και την ευγένειά της, που αποπνέουν μια ρομαντική αίσθηση παλιού, καλού αστικού πολιτισμού.

Ρετρό αισθητική έχει βεβαίως και το πολυφωτογραφημένο φουαγιέ που είναι διακοσμημένο με αφίσες παλιών ταινιών, φωτογραφίες του James Dean, της Shirley MacLaine, του Marlon Brando και της Marilyn Monroe, ανθοστήλες και κεραμικά, αρχαιοελληνικού στυλ αγάλματα. Είναι υπέροχο πραγματικά να επιστρέφεις άλλο ένα καλοκαίρι σε αυτόν τον μικρό, σινεφίλ παράδεισο και να βλέπεις το φουαγιέ αναλλοίωτο, σαν να στέκει μόνο του στο πέρασμα του χρόνου.

Στο μικρό καταπράσινο κήπο του, που αποτελεί ουσιαστικά τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που στεγάζει τον χώρο, η προβολή ξεκινάει και κατά τη διάρκειά της μερικά γατάκια ξεπροβάλλουν δειλά-δειλά και σουλατσάρουν νωχελικά στα χαλίκια, ενώ τα τζιτζίκια συμπληρώνουν αρμονικά το soundtrack της ταινίας.

Αν τα θερινά σινεμά σας ανοίγουν κυριολεκτικά την όρεξη, τότε το Όασις έχει άλλη μια έκπληξη για εσάς: μπορείτε να φάτε τα πιο σινεφιλικά σουβλάκια της Αθήνας, καθώς δίπλα ακριβώς λειτουργεί σουβλατζίδικο και μπορείτε να απολαύσετε το εθνικό μας street food υπό το φως της οθόνης!

Φεύγοντας, η κυρία Ντία μας ενημερώνει για τις ταινίες που είναι στα προσεχώς, εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας με αυτή την υπέροχη  όαση και σας μεταφέρουμε αυτά που μας είπε πριν μας καληνυχτίσει: «Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, τα θερινά σινεμά εισπράττουν κυρίως αδιαφορία από το κράτος και καμία βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω όσους δημοσιογράφους έχουν γράψει κατά καιρούς για το σινεμά μας, το κοινό που έρχεται και μας στηρίζει και εύχομαι τα αγαθά του πολιτισμού να ανήκουν πάντα σε όλους τους ανθρώπους...».

Πρατίνου 7, Παγκράτι. Τηλ.: 2107244015. Εισιτήρια: € 7,00, φοιτ. € 5,00.

Published: 27 Jul 2018, 19:12
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wendy

Wendy

Σύνοψη: Πρόκειται για το κλασικό παραμύθι του Σκωτσέζου λογοτέχνη και θεατρικού συγγραφέα J. M....
2 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο