Ένα μικρό χάος επικρατεί και στην ταινία, αρχικά με την διανομή των ρόλων σε κλασσικούς φλεγματικούς Άγγλους πρωταγωνιστές (εξαιρείται ο Βέλγος Σονέρτς που και πάλι αποτελεί άστοχη επιλογή, γενικά) που αδυνατούν (μαζί και ο σκηνοθέτης) να αποτυπώσουν την φινέτσα της γαλλικής αριστοκρατίας της εποχής του Λουδοβίκου. 

Ασύνδετο, αποπροσανατολισμένο δράμα εποχής, με χαρακτήρες μισοσχηματισμένους που δεν πείθουν για τα κίνητρα και τις αποφάσεις τους, ηθοποιούς κλάσης αλλά χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση (και όρεξη), άστοχη παραγωγή και τελικό αποτέλεσμα απρόσμενα ανέμπνευστο.

Υπόθεση:
Μια κηπουρός - αρχιτέκτονας εξωτερικών χώρων, η Sabine De Barra (Κέιτ Ουίνσλετ) αναλαμβάνει να κατασκευάσει τους εντυπωσιακούς τεράστιους κήπους του παλατιού των Βερσαλλιών, μια πολύ υπεύθυνη και σημαντική ανάθεση που θα την φέρει στο κέντρο των εξελίξεων του παλατιού, επί βασιλείας του Λουδοβίκου 14ου (Άλαν Ρίκμαν). Απέναντί της, άσπονδος εχθρός της που βρίσκεται εκεί για να κάνει το έργο της όσο το δυνατόν πιο δύσκολο, στέκεται ο Andre Le Notre (Ματίας Σενέρτς).

Ο Άλαν Ρίκμαν («Χάρι Πότερ», «Λογική κι Ευαισθησία») σκηνοθετεί την βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Ουίνσλετ σε μία δυνατή ερωτική ιστορία εποχής, που μας ταξιδεύει στις Βερσαλλίες του 17ου αιώνα.

Γαλλία, 1682. Η Σαμπίν Ντε Μπαρά (Κέιτ Ουίνσλετ), μία δυναμική και ταλαντούχα αρχιτέκτονας τοπίου, δέχεται μια αναπάντεχη πρόσκληση: να παρουσιάσει τα δικά της σχέδια για την διαμόρφωση των πολυτελών κήπων του βασιλιά Λουδοβίκου 14ου (Άλαν Ρίκμαν) στις Βερσαλλίες.

Ενώ αρχικά η Σαμπίν αντιπροσωπεύει μια ρηξικέλευθη οπτική, εντελώς αντίθετη στη νοοτροπία του αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα τοπίου του Βασιλιά Ήλιου, Αντρέ Λε Νοτρ (Ματίας Σένερτς), εκείνος σιγά-σιγά αναγνωρίζει την αξία του «μικρού χάους» στην μέθοδό της. Όσο ο Λε Νοτρ μαγεύεται από το ελεύθερο, αντισυμβατικό της πνεύμα, τόσο εκείνη αναγνωρίζει σε αυτόν μια αδελφή ψυχή.

Η σύζυγος του Λε Νοτρ αντιλαμβάνεται τα ερωτικά συναισθήματα που αναπτύσσονται ανάμεσα σε εκείνον και την Σαμπίν και προσπαθεί να σαμποτάρει τη σχέση τους, φέρνοντάς τους ακόμη πιο κοντά. Το αμοιβαίο πάθος τους θα μετατραπεί σε μια επικίνδυνη έλξη που είναι αδύνατον να αγνοήσουν… 

Πρώτη δημοσίευση: 16 Jul 2015, 12:50
Ενημέρωση: 23 Jul 2015, 11:08
Συντάκτης: 
Τίτλος:
A little chaos (Ένα μικρό χάος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 
Release: 
16 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos