Μέισι Ουίλλιαμς: "Δεν λέω σε κανέναν τι θα γίνει στο Game Of Thrones!

Published: 13 Apr 2015, 23:22
Συντάκτης:

Με αφορμή την παρουσία της Μέισι Ουίλλιαμς στην φετινή Berlinale και το τμήμα Shooting Stars, το MOVE IT κατάφερε να αποσπάσει αποκλειστική συνέντευξη της 18χρονης Αγγλίδας ηθοποιού, την οποία και θα σας παρουσιάσουμε με αφορμή –τι άλλο;- την έναρξη του 5ου κύκλου για το περίφημο «Game Of Thrones». Άλλωστε από φέτος ο χαρακτήρας της Άρια Σταρκ θα είναι εκ των κεντρικών για τις εξελίξεις της σειράς και η νεαρή ηθοποιός φαίνεται ζεστή και έτοιμη για τις νέες προκλήσεις που την περιμένουν.

Γλυκιά και ευτυχώς ακόμα παιδί, αλλά ταυτόχρονα επαγγελματίας και σινεφιλ, μας είπε για το πώς συνδυάζει την ηθοποία με το σχολείο, για τις συνθήκες γυρισμάτων του Game of Thrones, για την επιθυμία της να συνεργαστεί κάποτε με τον Tim Burton και για το πώς νιώθει που κρατά τα μυστικά της εξέλιξης της σειράς στα χέρια της.

Eίναι η πρώτη σου φορά στο Βερολίνο;

Nαι και το απολαμβάνω πολύ. Το πολύ ωραίο με αυτό το επάγγελμα είναι ότι σου προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφτείς πολλά διαφορετικά μέρη και στις 3-4 μέρες που θα μείνεις να ¨κλέψεις¨ μερικές εικόνες από κάθε περιοχή, ώστε να ξέρεις που θα θέλεις να πας όταν ξαναγυρίσεις. Θα μου άρεσε να έρθω στο Βερολίνο χωρίς να έχω δουλειά.

Μίλησέ μας λίγο για την επιλογή σου στο Shooting Stars;

Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων γι αυτό. Είμαι εδώ λόγω κάποιων Βρετανικών projects στα οποία συμμετέχω, όπως το The Falling, (...). Είναι πολύ ωραίο που με επέλεξαν ανάμεσα σε τόσους μεγάλους ηθοποιούς από τη Μεγάλη Βρετανία και ήδη έχω γνωρίσει μία φανταστική ομάδα ανθρώπων εδώ.

Μπορείς να μας πεις περισσότερα για το The Falling;

Είναι μία πολύ όμορφη εναλλακτική για μένα, ένας όμορφος καινούριος χαρακτήρας, κάτι που δεν είχα προσεγγίσει ποτέ πριν. Ήταν πολύ όμορφο που η Carol Morley (σκηνοθέτιδα) μπόρεσε να με δει στο ρόλο της Lydia. Ένιωθα μεγάλο πάθος γι αυτό το ρόλο αλλά αν ο σκηνοθέτης δεν μπορεί να σε δει σε αυτόν δε λειτουργεί η συνεργασία. Ήταν λοιπόν μεγάλη ευκαιρία για μένα να με καλέσει η ομάδα, να μιλήσω μαζί τους, να με δουν διαφορετικά.

Τι αλλάζει από μία τηλεοπτική παραγωγή σε μία κινηματογραφική;

Η κύρια διαφορά αφορά το μέγεθος του συνεργείου. Ήταν πολύ ωραίο να είσαι με μία μικρή ομάδα ανθρώπων για 2-3 εβδομάδες, κάθε μέρα. Στο Game of Thrones π.χ., έχουμε γυρίσματα για 6 μήνες αλλά δεν χρησιμοποιούμαι όλο το χρόνο, μπορεί να με χρειαστούν για μία εβδομάδα και ύστερα σταματάω. Μπορεί το χρονικό διάστημα γυρισμάτων να είναι το ίδιο συνολικά αλλά στην ταινία φαίνεται πιο μεγάλο. Και στις δύο περιπτώσεις το απολαμβάνω πολύ.

Σε σχέση με την ηθοποιία στα δύο είδη, τι αλλάζει;

Οι χαρακτήρες είναι σίγουρα πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά πάλι χρειάζεται να κάνεις έρευνα για το υπόβαθρο του ρόλου, να συζητήσεις με τον σκηνοθέτη.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να κάνεις θέατρο;

Nαι, κάποια στιγμή, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλω να δοκιμάσω και έχω χρόνο να το κάνω. Δε θα έλεγα όχι σε τίποτα, μου δόθηκαν τόσες φανταστικές ευκαιρίες μέχρι στιγμής. Ποτέ δε θα απέκλεια κάτι.

Πώς ήταν η εμπειρία του να είσαι ηθοποιός στην εφηβεία;

Το να είσαι έφηβος μπορεί να σε μπερδέψει, έτσι κι αλλιώς, η εφηβεία είναι σκληρή για όλους. Για μένα ήταν μία καταγραφή ώστε να βγει προς τα έξω το πώς είναι να είσαι έφηβος. Έβλεπα στη σειρά τον εαυτό μου να περνά όλες αυτές τις άχαρες αλλαγές στο σώμα και στο πρόσωπό μου, ντρεπόμουν γι αυτό, αλλά δεν ήταν και κάτι που πήρα πολύ βαριά.

Υπήρχαν κάποιοι περιορισμοί στη ζωή σου σε σχέση με την εμφάνισή σου, για παράδειγμα το ότι έπρεπε να κόψεις τα μαλλιά σου;

Ναι, βλέποντας τη σειρά τώρα, καταλαβαίνω γιατί ο σκηνοθέτης το θεώρησε απαραίτητο. Η αλλαγή σηματοδοτεί την αλλαγή του πώς σε βλέπουν οι άλλοι στη νέα σου ζωή. Η αδερφή μου από τα 12 στα 17 της ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα, έβαφε τα μαλλιά της σε κάθε πιθανό χρώμα του ουράνιο τόξου. Και επειδή τα πέρασε όλα αυτά είναι τώρα αυτή που είναι. Όταν κάνω ένα διάλειμμα θα κάνω κι εγώ κάτι δραστικό, μία αλλαγή, όχι πράσινα μαλλιά, όχι κάτι πολύ ακραίο, αλλά κάτι νέο. Να αλλάξω τον εαυτό μου για να τον δω στην καινούρια μου ζωή.

Υπάρχει κάποια ταινία όπου θα παίξεις στο άμεσο μέλλον;

Σε μία εβδομάδα φεύγω για τη Νέα Ορλεάνη, για να συμμετάσχω σε μία ταινία του BBC ("Cyberbully"), ανεξάρτητη παραγωγή και νιώθω θα περάσουμε πολύ καλά, όλοι λένε ότι έχει πολύ καλό φαγητό και μουσική και αυτά είναι τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή.

Στο Game of Thrones για πολλά χρόνια έχουμε δει την Arya , να αλλάζει. Σε επηρέασε το γεγονός πως ουσιαστικά μεγαλώσατε μαζί;

Σίγουρα, αυτό είναι το εκπληκτικό πράγμα, με τη Maisie στη μετάβαση από παιδί ηθοποιός σε ενήλικα ηθοποιό. Έχουμε μεγαλώσει και οι δύο απ' όταν είμαστε 12, δεν είμαστε οι ίδιες. Η Aria μεγάλωσε και είχα την ευκαιρία να την παίξω και να κάνω αυτή τη μετάβαση απαλά, με έναν χαρακτήρα, αντί για να πρέπει να επιλέγω συνεχώς χαρακτήρες, που θα είναι πιο ενήλικοι, αυτό έγινε φυσικά.

Το The Falling είναι μία ιστορία ενηλικίωσης, πώς συνδέεται με τη δική σου ιστορία ενηλικίωσης;

Πιστεύω ότι η Carol με την ιστορία που διηγείται μας μεταφέρει σε σημεία στα οποία πολλοί μεγαλύτεροι επανέρχονται, υπάρχουν αυτά τα συναισθήματα που βιώνεις στην εφηβεία, από τη μία να θες να μείνεις παιδί και από την άλλη να θες π.χ. να γνωρίζεις αγόρια, από τη μία να μην έχεις ευθύνες και από την άλλη να κάνεις αλλαγές, γι αυτό ήταν ελκυστικό για μένα το project. Γνωρίζω αυτό το συναίσθημα, σε διαφορετική κλίμακα, να πηγαίνω π.χ. σε συνεντεύξεις σκεπτόμενη ότι ναι, αυτό θέλω να κάνω, να γίνω ηθοποιός, αλλά επίσης και να μείνω στο κρεβάτι, να γίνω παιδί ξανά.

Πώς άρχισε η καριέρα σου;

Στην αρχή μάθαινα χορό με σκοπό να γίνω χορεύτρια, δεν είχα όμως κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, ώστε να το δω επαγγελματικά, ήταν περισσότερο ένα όνειρό μου, παρά μία πραγματική επιλογή. Πήγα σε ένα εργαστήριο αυτοσχεδιασμού και εκεί μία ατζέντισσα μου είπε ότι θα ήταν καλό για μένα να γίνω ηθοποιός. Η μητέρα μου ήταν πολύ υποστηρικτική και μου επέτρεψε να μη χάσω καμία από τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν και τώρα είμαι στο Game of Thrones και στο Φεστιβάλ του Βερολίνου στο Shooting Stars. Η ηθοποιία είναι κάτι που με παθιάζει και είμαι ευγνώμων που υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν πραγματικά στο ότι μπορώ να το κάνω.

Έχεις χρόνο για σχολείο και άλλα πράγματα “φυσιολογικά” για την ηλικία σου;

Όταν είχα γύρισμα στη υπήρξαν περίοδοι που ήταν δύσκολο να τα συνδυάσω και έφτασα στο σημείο όπου έπρεπε να αποφασίσω αν θα έμενα στο σχολείο ή θα επέλεγα την ηθοποιία, επειδή είχα φτάσει στο σημείο που δεν έκανα τίποτα όσο καλύτερα μπορούσα και ως οικογένεια δεν είμαστε έτσι. Αν είναι να κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις σωστά. Πέρασα τρις οντισιόν για τρεις ρόλους και η μητέρα μου μου είπε ότι αν πάρεις αυτούς τους ρόλους και θέλεις να το κάνεις τότε φύγε και ακολούθησε την ηθοποιία, αλλά πρέπει να δουλέψεις πολύ και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Αλλιώς θα αποσυρθείς από την ηθοποιία, θα τελειώσεις το σχολειό και θα ξαναεπιστρέψεις. Πήρα τους τρεις ρόλους, αποφάσισα ότι αυτό θα κάνω στη ζωή μου και ευτυχώς όλο αυτό συνεχίζεται ακόμα, αλλιώς η μαμά μου θα μου έλεγε “Πίσω στο σχολειό!”. Έχει υπάρξει τόσο υποστηρικτική και αυτό είναι εκείνο για το οποίο είμαι περισσότερο ευγνώμων, πολλοί άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να κάνουν αυτό που θέλουν αλλά δεν τους επιτρέπεται, δεν είναι με τις ευλογίες των γονιών τους. Η μητέρα μου με αφήνει να ζω τη ζωή μου με πληρότητα.

Υπάρχουν σκηνοθέτες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Υπάρχουν πολλοί, από ανεξάρτητους μέχρι σκηνοθέτες μεγάλων παραγωγών, πιστεύω ότι απλά θέλω να δουλέψω με αυθεντικούς ανθρώπους που κάνουν καλά τη δουλειά τους, ανεξαρτήτως μεγέθους παραγωγής. Αυτό που θέλω σε κάθε project είναι η ειλικρίνεια και το πάθος των συμμετεχόντων και αν είναι μία μεγάλη παραγωγή αυτό είναι εντάξει, αρκεί όλοι να είμαστε στην ίδια σελίδα σχετικά με αυτό που θέλουμε να βγάλουμε.

Βλέπεις ταινίες;

Ναι, βέβαια, μου αρέσουν οι μεγάλες πτήσεις για το ότι μπορώ να έχω το χρόνο για πολλές ταινίες τότε, πρόσφατα είδα το Gone Girl με το οποίο ξετρελάθηκα, και άλλες μεγάλες παραγωγές όπως της Disney, που σου δίνουν την ευκαιρία όταν έχεις δει πολλές να μπορείς να ξεχωρίζεις ποιες διαθέτουν ποιότητα και ποιες όχι. Τα υπόλοιπα μέλη των Shooting Stars έχουν συμμετάσχει σε παραγωγές που με ιντριγκάραν πολύ.

Και σειρές;

Eπειδή είμαι μέρος αυτής της βιομηχανίας, νομίζω ότι χρειάζομαι ένα διάλειμμα, δεν μου αρέσει η reality tv αλλά υπάρχει ένα skill show, όπου φτιάχνουν κέικ οι συμμετέχοντες και άλλα τέτοια πράγματα, είναι μία ανακούφιση όταν βλέπεις συνεχώς δράματα.

Λες ότι είσαι πολύ κοντά στη μαμά σου αλλά και στους φίλους σου, είναι δύσκολο το ότι δε σου επιτρέπεται να αποκαλύψεις τις εξελίξεις του "Game Of Thrones";

Δεν πρέπει να το πω σε κανέναν. Είναι εύκολο και το απολαμβάνω κι άλας, γιατί εγώ ξέρω τα πάντα και “You know nothing”. Δεν είναι δύσκολο, δε θέλω να τους το χαλάσω, θέλω να το δουν και να το απολαύσουν.

Την επόμενη χρονιά θα έχεις κεντρικό ρόλο στη σειρά, είσαι ενθουσιασμένη γι αυτό;

Ναι φυσικά, τη βλέπουμε να λειτουργεί με έναν καινούριο τρόπο, που είναι δύσκολο να εξηγήσω, δε θα σας κάνει νόημα μέχρι να το δείτε, έναν τρόπο που δεν της κάνει κανένα νόημα και είναι πολύ επιθετικός.

Σου φαίνεται ενδιαφέρον να δεις τι θα γίνει στο σενάριο της σειράς γενικότερα;

Ναι φυσικά, είναι μία τεράστια παραγωγή με πολλές επιμέρους πλοκές, γίνονται τόσα πολλά, νομίζω είμαι κι εγώ fan της σειράς.

Στην Αμερική όλοι αναμένουν με αγωνία να προβληθεί η σειρά στις οθόνες του κινηματογράφου.

Ανυπομονώ πραγματικά, όταν βλέπεις τη σειρά στη μεγάλη οθόνη είναι τελείως διαφορετικό απ’ο,τι στις μικρές οθόνες και είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύεται μία μεγάλη παραγωγή στην οποία έχουν επενδυθεί τόσα χρήματα με αυτό τον τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
4 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos