Berlinale 15: οι πρώτες Ελληνικές συμμετοχές

Published: 13 Jan 2015, 10:01
Συντάκτης:

O σκηνοθέτης του περυσινού “Luton” Μιχάλης Κωνσταντάτος επιστρέφει με τη νέα του ταινία All the pretty little horses”  και πάει Βερολίνο και συγκεκριμένα, στο τμήμα Αγοράς Συμπαραγωγών της φετινής Μπερλινάλε. Η ταινία αποτελεί μια συμπαραγωγή της Horsefly productions -που μεταξύ άλλων έχει στο ενεργητικό της ως τώρα τη “Νορβηγία” και τον “Κυνόδοντα”- και της Γερμανικής Endorphine Production.

Η Αλίκη και ο Πέτρος είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι γύρω στα τριαντακάτι, που μόλις μετακόμισαν από την Αθήνα σε μια παραθαλάσια επαρχιακή πόλη με το γιό τους, Παναγιώτη. Η Αλίκη ξεκινά να εργάζεται ως νοσοκόμα και ο Πέτρος ως φύλακας σε μια πολυτελή βίλα που ανήκει στην Άννα.  Το ζευγάρι προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, ενώ η Αλίκη επισκέπτεται τον Πέτρο στη βίλα όταν λείπει η ιδιοκτήτρια, που τους θυμίζει τις καλύτερες παλιές στιγμές. Και κάπου εκεί, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και αυταπάτης, συμβατότητας και επιθυμίας, θα θολώσουν.

Στο mini section της ίδιας κατηγορίας ‘Rotterdam-Berlinale Express’ θα συμμετάσχει και η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα (“A blast”), με τίτλο The Miracle of the Sargasso Sea (Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών )”  σε παραγωγή της Homemade Films. Σημειωτέον ότι, η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζουμέρκα, περνάει από το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, ενώ πέρυσι είχε βρεθεί ξανά στο Βερολίνο και συμμετείχε στο ‘Berlinale Talents Script Station Lab 2014’.

Το στόρι επικεντρώνεται σε δυο γυναίκες στο Μεσολόγγι, η μία εκ των οποίων θεωρείται ύποπτη για φόνο και η δεύτερη εκπροσωπεί το νόμο, που βλέποντας την αποκάλυψη της αυτοκτονίας ενός pop star, συνειδητοποιούν το κοινό τους μίσος για μέχρι τώρα ζωή τους και την επιθυμία τους για νέα αρχή.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στους δύο και θα είμαστε εκεί για ανταποκρίσεις, εντυπώσεις και δηλώσεις!

Ειρήνη Κατσαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos